Intr-un comentariu publicat de Wall Street Journal Europe (WSJE), intitulat "Cearta de familie", este evocata "o folositoare lectie politica" furnizata de prabusirea factiunii de extrema dreapta din Parlamentul European. Aceasta a fost provocata de
Intr-un comentariu publicat de Wall Street Journal Europe (WSJE), intitulat "Cearta de familie", este evocata "o folositoare lectie politica" furnizata de prabusirea factiunii de extrema dreapta din Parlamentul European. Aceasta a fost provocata de declaratiile xenofobe la adresa Romaniei ale unui fost fotomodel italian din Playboy, neofascista Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator italian.
Ea a declarat ca "incalcarea legii a devenit un mod de viata pentru romani". In replica, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, si el un lider extremist, si-a acuzat colega italiana de comiterea "unui sacrilegiu impotriva poporului roman" si si-a retras deputatii din grupul Identitate, Traditie, Suveranitate, din parlamentul european. Morala acestei istorii, conchide WSJE, este ca intr-o societate democratica partidele extremiste se marginalizeaza singure, fara ajutor din exterior.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.