Viceprimarul general al Capitalei, Razvan Murgeanu, a declarat, in exclusivitate pentru ziarul „Gardianul“ ca a decis sa inlocuiasca intreaga  conducere a Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET). Acest lu
Viceprimarul general al Capitalei, Razvan Murgeanu, a declarat, in exclusivitate pentru ziarul „Gardianul“ ca a decis sa inlocuiasca intreaga conducere a Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET). Acest lucru vine in urma nemultumirilor salariatilor institutiei, pe de o parte, si ca urmare a sesizarilor facute de cetatenii Capitalei cu privire la calitatea slaba a serviciilor oferite de RADET consumatorilor. Edilul spune ca, in maximum doua saptamani, Regia va beneficia de o organigrama cu totul noua.

Ieri, viceprimarul Razvan Murgeanu a convocat o sedinta-fulger la sediul RADET, unde au participat atat persoane din conducerea Regiei, cat si angajati ai acestei institutii publice aflate in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. La finalul discutiilor, Murgeanu a declarat, in exclusivitate pentru ziarul nostru, ca „in maximum doua saptamani voi da publicitatii noua organigrama a RADET“.

Prima victima, Mihail Popescu
„Exista o serie de disfunctionalitati majore in actul managerial al RADET. Avem de-a face cu o lipsa de comunicare intre conducerea regiei si personalul lucrativ, pe de o parte, si, pe de alta parte, intre companie si cetateni“, a precizat Razvan Murgeanu. In prima faza, Mihail Popescu, actualul secretar general al Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti, va fi inlocuit zilele urmatoare cu directorul sucursalei de distributie a RADET, Ion Voicu. Acestuia i-a fost, deja, adus verbal la cunostinta acest lucru in cadrul sedintei de ieri. Contactat telefonic, Ion Voicu nu a dorit sa comenteze in niciun fel decizia viceprimarului Murgeanu. „Deocamdata eu nu pot sa fac nicio precizare. Am, intr-adevar, proiectele mele pentru a imbunatati activitatea institutiei, dar astept sa vad decizia oficiala de la Consiliul General“, ne-a declarat Ion Voicu.
Problemele identificate de catre conducerea Primariei Capitalei nu se opresc doar la relatia tensionata care exista intre nivelurile de ierarhie ale Regiei. „Avem pretentii de la viitoarea conducere administrativa a RADET sa lucreze independent, sa ia decizii manageriale importante, fara sa mai apeleze pentru orice la Primarie, sa acceseze fonduri europene din proprie initiativa, pe care sa le garanteze independent de noi. Nu in ultimul rand, a sosit timpul ca RADET sa intre pe piata romaneasca a distributiei energiei termice cu servicii de calitate la nivel european“, a mai adaugat Razvan Murgeanu.

Regia sta pe un butoi cu pulbere
Timp de 17 ani, nu s-a inlocuit aproape nimic, iar lucrarile, care s-au redus la reparatii pe ici-colo, au acoperit cu greu 50 la suta din necesarul reabilitarilor. Ultima reabilitare majora a fost facuta in anul 2003. „Schimbarile de registre noi la punctele termice ar trebui sa preocupe Regia. Insa eu va spun ca mai mult de 3% pe an RADET-ul nu a facut in acest sens“, a mai adaugat sursa citata.
Razvan Murgeanu a venit cu o dezvaluire uluitoare. „RADET sta pe un adevarat butoi cu pulbere vizavi de capacitatea de interventie a Regiei. In cazul aparitiei unei avarii majore in Bucuresti, RADET este slab pregatita sa intervina“, a conchis viceprimarul Capitalei.

Directori fara examen


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.