In Ungaria, cuplurile necasa­to­rite, fie heterosexuale, fie homose­xuale, vor avea aproape aceleasi drepturi ca si cele casatorite. Premierul Ferenc Gyurcsany a anun­tat recenta decizie prin intermeÂ&
In Ungaria, cuplurile necasa­to­rite, fie heterosexuale, fie homose­xuale, vor avea aproape aceleasi drepturi ca si cele casatorite. Premierul Ferenc Gyurcsany a anun­tat recenta decizie prin interme­diul unui purtator de cuvant, citat de AFP. Coalitia formata din socialisti si liberali a ajuns la concluzia ca partenerii ce formeaza aceste cupluri considerate "netraditionale" sunt discriminati de actuala legislatie si nu pot avea acces la o serie de beneficii de care se bucura cuplurile casatorite. In Ungaria, peste un milion de persoane sunt inregistrate ca traind in concubinaj. "Aceste persoane au dificultati la obtinerea imprumuturilor bancare, a ajutoarelor sociale, a pensiilor de urmas", a exemplificat reprezentantul Guvernului. Alte situatii in care concubinii au de pierdut sunt mostenirile si impartirea bunurilor, in caz de separare.   INREGISTRARE. Conditia pentru a intra sub incidenta noii legislatii este ca partenerii sa se inregistreze cu statutul de cuplu. Statul ungar nu va face discri­mi­nari in functie de sexul persoanelor care aleg sa convietuiasca. Cuplurile "traditionale" raman insa cu un mare avantaj fata de cei care traiesc in concubinaj. Numai membrii unei familii cu acte pot deveni candidati la infierea unui copil. Acest proiect de lege nu este o noutate in Ungaria, doar ca urma sa fie inaintat in 2009 sau 2010. Procedurile au fost insa grabite de anuntul unui secretar de stat din guvernul ungar, care si-a recunoscut homosexualitatea in cursul acestei veri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.