PULSUL MEDICINEI
Una dintre desele sperieturi care trimit fiori reci pe sira spinarii este zicerea "Aoleu, mi s-a perforat timpanul!". Aceasta gaurire a timpanului este asimilata in randul publicului cu pierderea auzului. Numai ca oamenii trebui
PULSUL MEDICINEI
Una dintre desele sperieturi care trimit fiori reci pe sira spinarii este zicerea "Aoleu, mi s-a perforat timpanul!". Aceasta gaurire a timpanului este asimilata in randul publicului cu pierderea auzului. Numai ca oamenii trebuie sa faca o separatie intre perforarea timpanului de catre medicul orelist si spargerea timpanului de la sine, cand in spatele lui s-au adunat prea multe secretii si puroi.

Conf. dr Codrut Sarafoleanu, seful Clinicii ORL de la Spitalul "Sf. Maria", explica actiunea medicului pentru scoaterea lichidului, adica a secretiilor chiar si cu puroi din spatele timpanului, ca urmare a unei otite. Pentru a elibera de secretiile infectate urechea medie, medicul orelist este obligat sa faca o mica incizie la nivelul timpanului cu bisturiul fin sau cu laserul.

Medicul stie unde sa faca aceasta mica perforare a timpanului, intr-o zona care se reface si nu lasa nici o urma in privinta auzului. Aceasta incizie facuta dirijat de medic se vindeca in 7-10 zile, timp in care in urechea medie se pot introduce si medicamente, iar scurgerea secretiilor este asigurata. Auzul revine in totalitate. Daca se lasa in urechea medie secretiile, ele se pot infecta si timpanul se sparge spontan din cauza presiunii secretiilor. Timpanul devine zdrentuit si nu se mai reface.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.