Procurorii DIICOT au finalizat ancheta in dosarul privind fuga sirianului Omar Hayssam, trimis in judecata si condamnat pentru terorism in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani. Printre inculpati se afla si armatorul sirian Mustafa Tartoussi,
Procurorii DIICOT au finalizat ancheta in dosarul privind fuga sirianului Omar Hayssam, trimis in judecata si condamnat pentru terorism in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani. Printre inculpati se afla si armatorul sirian Mustafa Tartoussi, care, de luni, este liber sa plece din Romånia.

Procurorii DIICOT au finalizat dosarul fugii lui Hayssam la doar cateva zile de la decizia definitiva a instantei supreme prin care Mustafa Tartoussi, unul dintre vinovatii pentru fuga sirianului, are permisiunea de a parasi Romania. El a fost citat la Parchetul General, alaturi de fratii lui Omar, Muckles si Mahmoud, pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala si pentru a i se pune in vedere acuzatiile care i se aduc si pentru care va fi trimis in judecata.

Anchetatorii au refacut intregul traseu al deplasarii omului de afaceri spre iesirea din tara. In dosar sunt inculpati doi dintre fratii lui Hayssam, Muckles Omar si Mahmoud, si armatorul navei Imam T, Mustafa Tartoussi, cu care, potrivit datelor detinute de anchetatori, ar fi fugit din tara omul de afaceri sirian, imediat dupa eliberarea sa. Inculpatii au fost citati la Parchetul General pentru a le fi prezentat materialul de urmarire penala. Cei trei vor fi trimisi in fata instantei sub acuzatia de complicitate la infractiunea de terorism si inlesnirea fugii unui suspect de terorism. Pana acum, in anchetarea acestui dosar au fost schimbati patru procurori.

Din probele acuzarii a rezultat ca, in dimineata zilei de 30 iunie 2006, Hayssam Omar ar fi plecat din Portul Constanta catre Alexandria in Egipt si de aici la Tartous, in Siria.

Traseu refacut dupa apelurile telefoanelor mobile
Calatoria ar fi fost efectuata cu nava Imam T aflata sub pavilion nord-coreean.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.