Algerianul Kamel Abbachi, despre care presa italiana a relatat ca ar fi unul dintre cei trei teroristi cu legaturi in reteaua al - Qaeda, locuieste in Bucuresti impreuna cu familia.

Sotia algerianului Kamel Abbachi, despre care presa italiana a relatat ca este liderul unei retele teroriste din Europa de Est, spune ca acuzatiile aduse sotului sau nu au acoperire si ca va da in judecata statul italian, relateaza agentia Mediafax. Kamel Abbachi este casatorit cu Irina Emanuela Bordei din anul 2001. S-au cunoscut in Italia in 1996, au o fetita in virsta de opt ani si locuiesc impreuna in Bucuresti.

"Nu se face vinovat de absolut nici una din acuzele ce i se aduc. Imi cunosc sotul si bag mina in foc ca el nu este vinovat cu nimic. Si apoi, ce probe au ei ca a ajuns acolo cind el are dovezi ca a fost aici si a muncit si vine seara? Nu are absolut nici o treaba cu terorismul. De unde au aceste informatii false? Acum sotul meu e cu mine, la munca, e alaturi de mine. Nu pot sa va spun unde munceste, nu-mi place sa dau detalii", a declarat, ieri agentiei Mediafax Irina-Emanuela Abbachi Bordei.

Cotidianul italian „Il Secolo XIX" a publicat in editia electronica de miercuri ca politistii din Genova au interceptat o discutie telefonica dintre doi suspecti de terorism de origine tunisiana, din care au aflat de existenta unei ramificatii a organizatiei al-Qaeda care avea tabere de antrenament pe teritoriul Romaniei. Ziarul nominaliza trei persoane implicate in Romania: liderul celulei din Europa de Est a retelei, Kamel Abbachi, algerianul Mourad Boussaha si Abdul Baset Suwalem.

Autoritatile romane au confirmat ca i-au urmarit pe cei trei, insa au negat existenta taberelor de antrenament. Verificarile au fost facute de catre Serviciul Roman de Informatii (SRI) din anul 2004 si, in urma cu doua saptamini, au fost cerute date recente si politistilor operativi de la Inspectoratul de Politie din Galati, orasul indicat drept domiciliu al celor trei. Dintre cei trei, Kamel Abbachi este singurul care nu a fost declarat indezirabil in Romania.

Surse din politia Galati au declarat pentru "Cotidianul" ca Abbachi ar fi venit in Romania in anul 2005 si ca ar fi parasite tara anul trecut. La Galati Abbachi a infiintat firma de comert Abkamin SRL.

Referitor la acuzatia potrivit careia Kamel Abbachi ar fi trimis clandestin in Portugalia si Italia persoane, sotia sa a spus ca acesta nu mai este vinovat si ca si ca pentru aceasta fapta si-a ispasit deja pedeapsa. Femeia lui Abbachi este ingrijorata ca sefii ii vor face ei si sotului probleme la serviciu, din pricina acuzatiilor aparute in presa, mai scrie Mediafax.