Anul Nou vine cu scumpiri la gaze. Pretul electricitatii va ramåne insa pe loc. Facturile platite de populatie vor fi oricum mai mari, pentru ca va creste consumul de energie.

Populatia ar putea plati mai mult pentru gazele furnizat
Anul Nou vine cu scumpiri la gaze. Pretul electricitatii va ramåne insa pe loc. Facturile platite de populatie vor fi oricum mai mari, pentru ca va creste consumul de energie.

Populatia ar putea plati mai mult pentru gazele furnizate de la 1 ianuarie 2008, dupa cum a anuntat, ieri, Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor. El nu a precizat insa nivelul majorarii, care va fi stabilit la mijlocul lunii decembrie. „Reglementatorul pietei efectueaza mai multe analize si asteapta o reactie a evolutiei tarifelor la gazele internationale“, a explicat ministrul. Daca gazele vor costa mai mult, tarifele la electricitate vor ramane la nivelul actual, promite oficialul. Aceasta, in conditiile in care majoritatea producatorilor de energie electrica au solicitat reglementatorului pietei o majorare a tarifelor pentru populatie. „Efectul majorarii tarifelor la gaze asupra tarifului energiei electrice nu va fi unul relevant, pentru ca in amestecul cosului reglementat va intra mai multa energie produsa la Centrala de la Cernavoda“, a declarat Nicolae Opris, vicepresedintele Autoritatii de Reglementare in domeniul Energi ei.

Vosganian contrazice versiunea ANM
Chiar daca electricitatea nu se va scumpi, populatia oricum va plati facturi mai mari pentru incalzire, dat fiind consumul mai mare de energie in perioada rece.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.