Propaganda antiromaneasca dirijata de autoritatile italiene precum si valul de atentate cu autori necunoscuti comise impotriva romanilor din Italia sunt evenimente identice cu "strategia tensiunii" din anii
'70-'80 din Italia. Serviciile secret
Propaganda antiromaneasca dirijata de autoritatile italiene precum si valul de atentate cu autori necunoscuti comise impotriva romanilor din Italia sunt evenimente identice cu "strategia tensiunii" din anii
'70-'80 din Italia. Serviciile secrete s-au aflat atunci in spatele atentatelor atribuite unor organizatii extremiste. Scopul era instalarea unui guvern autoritar care sa salveze Italia de haos. In prezent, noul inamic public propus de strategii tensiunii este "romanul dezlantuit".
Propaganda neagra si dezinformare
Publicatia italiana Il Secolo XIX anunta ca in Romania ar exista tabere de antrenament Al Queda. Informatia ar proveni de la politie, care ar fi interceptat convorbirile telefonice a doi suspecti. Aceasta ultima stire face lumina in problema campaniei antiromanesti din Italia. Serviciile secrete italiene au aratat ca se afla in spatele campaniei antiromanesti. Este vorba pur si simplu despre propaganda neagra, dezinformare, dirijata dintr-un centru unic. Presa italiana a fost inundata cu stiri despre atrocitatile romanilor, dezmintite ulterior. Prima dezinformare a fost chiar informatia falsa despre torturarea si violarea Giovannei Reggiani, difuzata de politie. A urmat jefuirea unui batran la Torino, de catre indivizi cu accent est-european, "probabil romanesc", care nu au fost prinsi. Apoi, arestarea unui roman care transporta cadavrul unei femei in portbagaj. Individul nu este roman, ci ucrainean. Politia l-a oprit pe suspect in urma unui telefon anonim. Oare cine o fi lansat informatia falsa? O alta provocare antiromaneasca a avut ca victima actrita romana Laura Vasiliu, laureata la Festivalul de la Cannes pentru filmul "4,3,2" careia carabinierii i-au spart usa camerei de hotel in toiul noptii si au perchezitionat-o pe motiv ca ar fi implicata in traficul de minori. In schimb, Il Giornale din Roma scrie despre "romanii dezlantuiti".
Intotdeauna presa italiana a fost intens folosita de catre serviciile secrete pentru lansarea de diversiuni, prin agenti acoperiti. Unul dintre acestia a fost Carmine Pecorelli, care anunta in ziarul sau scandalurile politice cu anticipatie de cateva zile, pana cand a fost ucis. Pentru asasinarea lui Pecorelli, fostul prim-ministru Giulio Andreotti si nasul mafiot Gaetano Badalamenti au fost condamnati la Curtea de Apel la 24 de ani inchisoare. Curtea de Casatie a anulat sentinta.
Claudio Scajola Valul de atentate anuntat impotriva romanilor
Din 28 septembrie pana in prezent, numerosi romani au cazut victima campaniei din Italia. In mai toate cazurile, autoritatile au dat de inteles ca autorii ar fi tot romani, fiind vorba chipurile despre rafuieli intre infractori romani. Este vorba tot despre dezinformare, din moment ce nu exista nici un indiciu despre autori. Reactia xenofoba a italienilor ca motiv al violentelor este exclusa. Cetatenii indignati nu comit asasinate profesioniste si nici atentate cu bombe artizanale. Opinia publica inseamna toapa care i-a dat unei romance cu geanta in cap sau micutii scolari italieni care isi terorizeaza colegii romani.
In aceasta vara, o tabara de romi a fost incendiata, patru copii murind arsi de vii. Cu aceasta ocazie, presa italiana a difuzat comunicatul unei organizatii extremiste necunoscute pana atunci care ii soma pe toti romanii sa paraseasca Italia sub amenintarea cu moartea. Acesta a fost debutul violentelor. La sfarsitul lui septembrie, trei romani au fost impuscati la Roma. Unul a decedat, ceilalti fiind grav raniti, acest incident constituind pretextul pentru declansarea campaniei antiromanesti de catre Walter Veltroni. Aceasta desi romanii au fost victime. Magazinul romancei Diana Mailat a fost incendiat de o bomba artizanala. Romanita Rozeta Duplea a fost gasita moarta, cu capul zdrobit. Patru romani au fost atacati de italieni mascati cu bate si cutite fiind grav raniti. Un roman de 22 ani a fost ucis prin injunghiere la Roma. Nazian Buzatu a fost ucis de ucigasi profesionisti care l-au impuscat din masina. Arsi, impuscati, injunghiati, linsati, cu capetele zdrobite, aruncati in aer. Italia a devenit un loc extrem de periculos pentru romani.
Epoca atentatelor politice
Cea mai sinistra presupunere ar fi ca Italia s-a intors la demonii trecutului, la "strategia tensiunii". In anii 70 si 80 Italia a fost devastata de o campanie de atentate politice care s-au soldat cu aproape sase mii de morti si raniti.
Atentatele au fost revendicate de extremisti de dreapta si de stanga. In realitate, campania terorista a fost dirijata de serviciile secrete italiene, dupa cum au aratat cercetarile. Atentatorii erau agenti ai serviciilor infiltrate in organizatiile de extrema dreapta. In unele cazuri, agentii italieni infiltrati la neofascisti au comis atentate pe care autoritatile au incercat sa le atribuie stangii (false flag operations). Atentatul din Piazza Fontana, Milano, a fost opera unui agent al Sevizio Informazioni Difesa - SID pe nume Guido Gianettini. Gianettini a parasit ulterior Italia cu un pasaport fals furnizat de SID. In atentatul asupra trenului "Italicus" a fost implicate agenta SID Claudia Ajello. Una dintre organizatiile teroriste folosea pentru comunicatii codul militar secret Farilc 59, apartinand armatei italiene. Un general si un capitan din SID au fost condamnati la inchisoare pentru ca au incercat sa deturneze anchetele de la adevaratii autori prin falsificarea de probe. Actualmente, generalul SID Gian Adelio Maletti se ascunde in Africa de Sud. Generalul Vito Micelli, alt strateg al tensiuni a murit in conditii dubioase. Strategia tensiunii a avut ca scop terorizarea populatiei din Italia, pentru a o face sa accepte fie de-a dreptul o dictatura, fie o "democratie" controlata, un stat politienesc. Oamenii trebuiau ingroziti de valul extremismului de dreapta sau de stanga. Creatorul "Strategiei tensiunii" din punct de vedere teoretic, dar si practic, fiind amestecat in toate atentatele, este neofascistul Pino Rauti. Rauti fost trimis de SID la inceputul anilor 70 in Grecia, aflata sub dictatura coloneilor pentru a fi instruit in tactici teroriste si guerila.
In prezent Rauti conduce partidul neofascist Movimento Idea Sociale si este unul din principalii propagandisti impotriva romanilor.
Teroristii
Teroristii condamnati pentru activitati teroriste precum si numerosi alti infractori se afla in Parlamentul Italian.
Intre acestia, Farina Daniele (foto) (Partidul Rifondazione Comunista). Acest extremist de stanga a fost condamnat definitiv pentru fabricare, detinere si port abuziv de dispozitive explozive, rezistenta la arestare, vatamare corporala grava, nesupunere la ordinele autoritatilor. Farina este vicepresedinte al Comisiei pentru Justitie din Camera Deputatilor. La prezidiul Camerei Deputatilor il gasim pe Sergio D'Elia, secretar al presedintiei camerei, din partea partidului "Rosa in Pugno". In tinerete, secretarul Camerei Deputatilor era unul dintre conducatorii organizatiei teroriste de extrema stanga Prima Linea. In cursul unei tentative de evadare din inchisoare ai unor membrii ai organizatiei, a fost ucis agentul de politie Fausto Dionisi. Pentru aceasta fapta, deputatul Italian a fost condamnat initial la 30 de ani inchisoare. Ulterior, pedeapsa i-a fost redusa la 25 de ani, din care a executat 12 ani, dupa care a ajuns in Parlament. Colegii l-au votat secretar al Camerei in pofida protestelor disperate ale familiei lui Dionisi.
Neofascistii
Senatorul De Angelis Marcello (foto) este neofascist. El a suferit o condamnare de cinci ani inchisoare pentru apartenenta la o banda inarmata si asociere subversiva. Condamnarea lui De Angelis este legata de implicarea parlamentarului in atentatul cu bomba de la gara din Bologna, din 1980, cand 85 de italieni si-au pierdut viata si alti 200 au fost raniti.
In Senatul Republicii, De Angelis reprezinta Aleanza Nazionale, succesor direct al formatiunii neofasciste MSI. Mario Borghezio, deputat in Parlamentul Italian pana in 2004 si din 2004 pana in prezent parlamentar European, reprezinta Lega Nord. Acest psihopat a fost amendat in 1993 pentru ca a batut un copil marocan. In 1995 a fost condamnat la inchisoare pentru ca a dat foc unor saltele pe care dormeau imigranti. Impreuna cu alti extremisti s-a urcat intr-un tren si a stropit cu dezinfectant locurile pe care stateau femei extracomunitare. Pe 17 septembrie 2007, Borghezio a fost arestat de politia belgiana pentru ca a participat la o manifestatie anti-islamista interzisa de autoritati. Domenico Nania este un neofascist cu vechi state de serviciu, actualmente parlamentar din partea Aleanza Nazionale. El a fost condamnat definitiv pentru vatamare corporala, infractiune comisa de Nania in cursul violentelor manifestatii de strada ale extremei drepte.
82 de parlamentari penali
Societatea civila italiana duce o sustinuta campanie numita "Parlament curat", impotriva "celor 82". 82 reprezinta numarul parlamentarilor italieni (din totalul celor 630 deputati si 334 senatori) care sunt fie anchetati, fie judecati, fie condamnati definitiv, fie li s-au prescris pedepsele. Dintre acestia, 24 au fost condamnati definitiv, pentru cele mai diverse infractiuni, de la terorism si coruptie, pana la facturi false sau piratare de muzica. Cel mai surprinzator caz este cel al parlamentarilor Paolo Cirino Pomicino si Alfredo Vito (foto). Cei doi sunt condamnati definitive pentru coruptie si finantare ilegala a partidelor, fiind si acuzati de asociere cu mafia. Cu toate acestea, cei doi asociati ai Camorrei sunt membri in Comisia Permanenta Antimafia a Parlamentului Italian.
Frattini si moartea profesorului Biagi
In anul 2002 a fost ucis Marco Biagi, asasinatul fiind pus pe seama unei organizatii teroriste numita Noile Brigazi Rosii. Profesorul Biagi era consultant al Guvernului Italian si al patronatului Confindustria, fiind insarcinat cu reforma legislatiei muncii. Biagi a citit in revista Panorama, editata de grupul Berlusconi, ca este o potentiala tinta a teroristilor. A scris cinci scrisori catre demnitarii italieni pentru a cere protectie. A fost ignorat. Din aceasta cauza, Biagi l-a rugat pe influentul Stefano Parisi, presedintele Confindustria, sa intervina. Parisi i-a telefonat lui Franco Frattini, pe atunci ministru delegat cu coordonarea serviciilor secrete in Guvernul Berlusconi, in prezent comisar European si sustinator al decretului antiromanesc. Frattini i-a spus lui Parisi sa stea linistit, pentru ca tocmai a avut o intalnire cu serviciile secrete pe aceasta tema. Nemultumit, Parisi l-a sunat si pe Claudio Scajola, ministrul de Interne, care i-a spus ca nu exista amenintari. Ca atare, escorta si toate dispozitivele de protectie i-au fost retrase lui Biagi, profesorul fiind astfel condamnat la moarte. La trei zile dupa telefoanele date lui Frattini si Scajola, Marco Biagi a fost asasinat. Scajola si-a dat demisia, dar Frattini nu a mai recunoscut nimic.
Romanii scosi tapi ispasitori
Avem propaganda neagra in presa italiana, intretinuta de politie si servicii secrete. La fel ca in anii '70-'80 avem de a face cu asasinate, de asta data impotriva romanilor. De altfel, cei care au omorat sau schilodit sase mii de italieni nu au nici un scrupul in ce priveste cativa romani amarati. In consecinta, criza actuala din Italia are toate ingredientele "Strategiei tensiunii". Doar pericolul difera. In trecut era vorba despre teroristi, acum poporul Italian este victima "romanilor dezlantuiti". Probabil difera si miza, dar pe noi nu ne intereseaza de ce se sfasie intre ei dubiosii politicieni italieni. Vrem doar sa fim lasati in pace.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.