Cmentariul secialistului: In acest sfarsit de saptamana, in sudul tarii noastre, vremea se va inrautati si se va raci accentuat; vantul se va intensifica pana la tare; precipitatiile vor fi pe arii ex­tinse, insemnate cantitativ i
Cmentariul secialistului: In acest sfarsit de saptamana, in sudul tarii noastre, vremea se va inrautati si se va raci accentuat; vantul se va intensifica pana la tare; precipitatiile vor fi pe arii ex­tinse, insemnate cantitativ in Oltenia, dar si in Muntii Banatului si in jumatatea de vest a Car­pa­­ti­lor Meridionali, unde se va mai de­pune strat de zapada. Daca la in­ceput vor predomina ploile, ince­pand din noaptea de dumi­ni­ca/ lu­ni, acestea se vor transforma in lapovita si in ninsoare, inclusiv in Capitala. Temperatura aerului va fi in scadere si in estul si nord-es­tul tarii, in zonele situate in interiorul arcului carpatic, valorile termice urmand sa ramana usor mai mari decat cele normale la aceasta data. meteorolog Romica Jurca    Azi in tara Bacau   3°C Baia Mare        6°C Brasov 3°C Buzau   4°C Cluj-Napoca    4°C Constanta         8°C Craiova            4°C Deva    6°C Galati   4°C Iasi       3°C Miercurea-Ciuc            0°C Oradea 6°C Pitesti   4°C Sibiu     4°C Suceava           1°C Targu-Mures    5°C Timisoara         5°C   La munte: Azi (sambata): Vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros si va ninge pe arii extinse in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si de Curbura (unde cantitatile de apa vor fi mai importante) si izolat in rest. Maine (duminica): Va ninge in Carpatii Meridio­nali si de Curbura, unde si can­ti­­ta­tile de apa vor fi mai importante. In restul zonei, pe arii restranse, vor cadea precipitatii mixte. Poimaine (luni): Vremea va fi rece, iar cerul mai mult noros. Va ninge slab in toate masivele, insa pe areale restranse.   Bucuresti: max.     5°C min.      1°C Azi (sambata): Cerul va fi noros si temporar va ploua. Vantul va sufla moderat cu unele intensificari. Maine (duminica): Cerul va fi noros si va ploua ziua si mixte noaptea. Vantul va prezenta intensificari sustinute. Maxima: 3°C, iar minima: - 2°C. Poimaine (luni): Vremea va fi rece, iar cerul noros. Temporar ziua va ninge. Vantul va prezenta intensificari. Maxima: 2°C, iar minima: - 5°C.  Drumetii: Plaiul Foii - Marele Grohotis - Saua Funduri - Vladusca Traseul incepe de la Cabana Plaiul Foii (849 m), urmareste firul Vaii Barsa Tamasului, trece pe la confluenta Vaii Runcului cu Barsa Tamasului, urca prin padure pe Plaiul Mare, pana sub spinarea Tamasului Mare. Se continua drumul peste Muntele Tamasul Mare prin Curmatura Foii (1.343 m), apoi se urca pe coama Tamaselului (1.430 m). Urcusul continua treptat catre stanga prin padure, pana la nivelul superior al Marelui Grohotis, situat deasupra Vaii Urzicii. Drumul continua pe un urcus pronuntat, dar lipsit de dificultati, pe firul Vaii Urzicii. Traseul nostru isi continua drumul pe sub versantul de rasarit al Pietrei Craiului, trecand pe langa casa de va­natoare Lespezi si oprindu-se pe linia de coama a Muntelui Vladusca, in punctul La Table.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.