SAAB a dezvoltat un sistem cu scopul de a preveni accidentele cauzate de somnolenta la volan.  Este vorba de echipamentul Driver Attention Warning. Acesta este cuplat la o baterie, care transmite semnale de alerta sonore si vizuale. Fata de alte
SAAB a dezvoltat un sistem cu scopul de a preveni accidentele cauzate de somnolenta la volan. Este vorba de echipamentul Driver Attention Warning. Acesta este cuplat la o baterie, care transmite semnale de alerta sonore si vizuale. Fata de alte sisteme de acest tip, Driver Attention Warning System nu se bazeaza pe detectarea nedoritelor modificari ale directiei automobilului, ci pe “recunoasterea aparitiei somnolentei sau neatentiei”. In acest sens sunt utilizate doua microcamere cu infrarosu, una montata la baza montantului A de la sofer, iar cealalta in zona centrala a bordului, care “supravegheaza” ochii soferului, a anuntat Autonews. Informatiile sunt transmise unui computer, care declanseaza semnalele sonore si vizuale, atunci cand se detecteaza aparitia somnolentei sau cand privirea soferului nu urmareste drumul. Echipat cu acest sistem, SAAB 9-3 participa, timp de 8 luni, la un program de validare, in urma caruia se va decide daca sistemul va fi integrat in viitoarele modele SAAB de serie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.