A doua zi a conferintei internationale "Separatia si echilibrul puterilor in stat - garantie a independentei justitiei", organizata de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), in colaborare cu Fundatia Germana pentru Cooperare Juridica Internatio
A doua zi a conferintei internationale "Separatia si echilibrul puterilor in stat - garantie a independentei justitiei", organizata de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), in colaborare cu Fundatia Germana pentru Cooperare Juridica Internationala (IRZ-Stiftung), a adus la rampa noi declaratii privind starea sistemului judiciar romanesc. Ca o cauza importanta a solutiilor complet diferite date de instante in cauze similare, chiar presedintele CSM, judecatorul Anton Pandrea, a aratat cu degetul acuzator spre cei care fac legile.


CSM, IGNORAT. "Romania este monitorizata de Comisia Europeana in ceea ce priveste jurisprudenta. La nivelul sistemului juridic exista astfel de probleme.

Intrebarea este de ce un judecator pronunta o hotarare, iar altul una contrara intr-un caz similar. Sigur, judecatorul este suveran, dar explicatiile sunt de natura obiectiva: avem o legislatie lacunara, instabila, care se modifica permanent, de la zi la zi chiar", a sustinut seful CSM. El a exemplificat cu modificarile de la 6 si de la 7 septembrie 2006: "Legile sunt schimbate de la zi la zi, asa apar disfunctionalitati. Au fost situatii cand CSM a fost ocolit. Nu am fost consultati si s-a vazut", a spus Pandrea, suparat ca puterea judecatoreasca este ignorata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.