Presedintele PRM, C.V. Tudor, singurul parlamentar care a mers in Italia, avertizeaza ca in Peninsula s-a instalat o prigoana a romanilor, stare de fapt ce se regaseste si in anunturile de angajare din mica publicitate.


"Am facut ef
Presedintele PRM, C.V. Tudor, singurul parlamentar care a mers in Italia, avertizeaza ca in Peninsula s-a instalat o prigoana a romanilor, stare de fapt ce se regaseste si in anunturile de angajare din mica publicitate.


"Am facut efectiv un «tur de forta», reusind ca, in cursul unei singure zile, sa ma intalnesc si savorbesc cu un foarte mare numar de membri ai Parlamentului italian - circa 15 senatori si peste 25 de deputati, precum si cu doi ministri care detin portofolii-cheie in Guvernul Romano Prodi", a declarat ieri liderul PRM, C.V. Tudor, proaspat intors din vizita in Italia. Desi pe lista pentru aceasta deplasare s-au inscris mai multi parlamentari, in Italia nu a mai ajuns decat Vadim Tudor. Nici macar cel care a venit cu ideea, deputatul liberal Relu Fenechiu, nu a mai mers. Ca atare, Vadim a cerut Parlamentului sa le impute absentilor aproximativ 1.000 de euro, costul biletelor de avion cumparate pentru ei la business-class.


LA PARLAMENT. In Italia, Vadim Tudor s-a intalnit cu senatorul Andrea Manzella, presedinte al Comisiei pentru politici ale UE din Senatul Italiei, care i-a prezentat acestuia un proiect cu opt amendamente la Decretul-lege al Guvernului Romano Prodi. Printre obiectiile comisiei se numara posibilitatea expulzarii si a familiilor celor aflati in culpa. Potrivit liderului PRM, si Comisia pentru justitie a Senatului a formulat amendamente la Decret. Acestea urmeaza sa fie supuse votului plenului imediat dupa ce se voteaza Bugetul, dupa cum a aratat C.V. Tudor. Liderul PRM a mai spus ca italienii l-au supus unui "foc incrucisat" al intrebarilor, in special pe tema faptului ca, in acest an, Guvernul Tariceanu nu a accesat nici un ban de la Comunitatea Europeana pentru programe de socializare si scolarizare, crearea de locuri de munca. Liderul PRM s-a intalnit si cu reprezentantii Asociatiilor Romanesti, de la care a aflat ca "se pandea mai demult momentul pentru declansarea unei prigoane antiromanesti". "Se doreste ca prin alungarea romanilor sa se creeze locuri de munca pentru italienii ceva mai saraci din Sud... Romanii sunt pe primul loc in ceea ce priveste accidentele mortale de munca. Aproximativ 30 de romani au murit in astfel de accidente in 2007... Au inceput sa apara in presa din Peninsula anunturi pentru tot felul de angajari, in care se specifica: «Nu romani!»", au fost concluziile prezentate de Vadim in urma intalnirii cu romanii de acolo.


Liderul PRM a acuzat autoritatile italiene ca nu iau masuri impotriva "recrudescentei manifestarilor cu caracter extremist". "Pentru mine a reprezentat un soc ceea ce mi-a relatat pastorul Pomohaci, si anume ca la Inchisoarea Coelli, din Roma, sunt intemnitati 250 de conationali ai nostri, carora nu li s-a stabilit nici o vinovatie, dar despre care sefii puscariei spun: «Lasa-i aici, ca sunt romani!»", a mai povestit Vadim Tudor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.