Activele Bancii Comerciale Carpatica au crescut in primele noua luni cu 25%, la 2,04 miliarde de lei, iar profitul net aferent perioadei ianuarie-septembrie a coborat la 6,52 milioane de lei, fata de 16,07 milioane lei in perioada similara din 2006,
Activele Bancii Comerciale Carpatica au crescut in primele noua luni cu 25%, la 2,04 miliarde de lei, iar profitul net aferent perioadei ianuarie-septembrie a coborat la 6,52 milioane de lei, fata de 16,07 milioane lei in perioada similara din 2006, a anuntat, ieri, institutia de credit. Scaderea profitului a fost generata de extinderea si consolidarea retelei teritoriale de unitati si canale alternative de distributie a produselor si serviciilor, se arata intr-un comunicat al Bancii Carpatica.
"De asemenea, banca a fost preocupata de adecvarea volumului de provizioane care sa permita sustinerea dezvoltarii si o mai mare rezistenta la eventualele socuri ce pot aparea intr-o perioada de instabilitate financiara la scara foarte extinsa", se spune in comunicat.
Banca Carpatica a prezentat si datele privind profitul net aferent intervalului ianuarie-octombrie, acesta ajungand la 9,15 milioane de lei.
Portofoliul de credite al bancii a ajuns la 1,24 miliarde de lei, in urcare cu 49% comparativ cu finele anului trecut. "Pentru perioada ramasa din acest an, precum si pentru anul 2008, directia prioritara de actiune a managementului bancii o va constitui valorificarea mai buna a potentialului oferit de reteaua densa de unitati a BCC si, pe aceasta baza, consolidarea financiara, rezultanta unor profituri simtitor mai mari", a declarat, in comunicat, directorul general al bancii, Nicolaie Hoanta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.