Procesul primarului de Arad, Gheorghe Falca (foto), a inceput ieri cu o amanare, judecatorul luand aceasta decizie la solicitarea avocatilor lui Falca si a celorlalti trei inculpati din dosar, dar si a Consiliului Local Municipal, considerat de procu
Procesul primarului de Arad, Gheorghe Falca (foto), a inceput ieri cu o amanare, judecatorul luand aceasta decizie la solicitarea avocatilor lui Falca si a celorlalti trei inculpati din dosar, dar si a Consiliului Local Municipal, considerat de procurori ca fiind parte vatamata.

Primarul Falca nu s-a prezentat la Tribunalul Arad, avand avocati din oficiu, acestia cerand amanarea termenului de judecata pentru ca edilul sa-si poata angaja avocat. Ceilalti trei inculpati in dosar, respectiv Francisc Demeter, Radu Gavril Vasil si Florica Mioara Popa, au cerut si ei amanarea pentru a-si angaja aparatori.

Cativa consilieri municipali, citati ca martori ai acuzarii, au fost prezenti la Tribunal, solicitand judecatorului un nou termen pentru judecata pentru ca CL Arad sa-si poata angaja aparator. "Consiliul Local se va constitui parte civila in acest proces pentru a recupera acel prejudiciu de 2.000.000 de lei stabilit de procurori", a declarat consilierul Rodica Borza. Judecatorul a decis ca urmatoarea infatisare va avea loc la 4 decembrie.

Falca a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru luare de mita si abuz cu consecinte deosebit de grave, in cazul instrainarii de catre institutia pe care o conduce a unui teren de 5,5 hectare la Fabrica de Zahar, la un pret de 16 euro/metru patrat, unei firme apartinand prietenilor primarului Gheorghe Falca. Procurorii au ajuns la concluzia ca pretul terenului este mult subevaluat.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.