Plangerea penala formulata de catre Emilia Ghinescu, mama avocatei disparute din Brasov, a fost inregistrata, miercuri, la IPJ Brasov si astazi a ajuns la Directia de Investigare a Infractiuniilor de Crima Organizata si Terorism Brasov.
In res
Plangerea penala formulata de catre Emilia Ghinescu, mama avocatei disparute din Brasov, a fost inregistrata, miercuri, la IPJ Brasov si astazi a ajuns la Directia de Investigare a Infractiuniilor de Crima Organizata si Terorism Brasov.
In respectiva sesizare, Emilia Ghinescu il acuza pe ginerele sau, Cristian Cioaca, dar si pe un anume politist Marius Breazu, angajat in cadrul Politiei Municipiului Brasov - Serviciul de Investigatii Criminale, ca, la inceputul lunii august, au patruns ilegal in calculatorul personal al Elodiei Ghinescu de la domiciliu si in laptopul de la cabinetul de avocatura, de unde au sustras mai multe documente si fotografii stocate pe hard-disk, precum si corespondenta electronica privata a Elodiei.

In perioada 30 august - 5 septembrie, anterior declararii Elodiei ca disparuta de acasa, Cristian Cioaca, ajutat de colegul sau Marius Breazu, a „periat“ intreaga corespondenta electronica a Elodiei Ghionescu pe calculatorul aflat la domiciliul celor doi soti din Brasov. Ulterior, Cioaca a intrat in cabinetul de avocatura al sotiei sale, unde se afla si asistenta Emilia Nita, facand aceeasi operatiu ne de sustragere a unor date cu caracter personal si confidential dintr-un laptop apartinand cabinetului. Intrucat, potrivit Codului Penal, actiunea penala pentru savarsirea infractiunii de violare a secretului corespondentei se poate pune in miscare numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate, pana in prezent Parchetul s-a aflat in imposibilitatea de a cerceta aceste fapte ale politistilor Breazu si Cioaca.

Odata cu plangerea depusa de parintii Elodiei, lucrurile stau cu totul altfel. Astfel, la art. 195 Cod Penal, se arata ca „Deschiderea unei corespondente adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.