Rezolutia propusa de social-democratii europeni privind aplicarea Directivei 38/2004 referitoare la dreptul la libera circulatie in UE a fost adoptata ieri in plenul PE. Rezolutia a fost aprobata cu 306 voturi pentru si 186 impotriva, fiind sprijinit
Rezolutia propusa de social-democratii europeni privind aplicarea Directivei 38/2004 referitoare la dreptul la libera circulatie in UE a fost adoptata ieri in plenul PE. Rezolutia a fost aprobata cu 306 voturi pentru si 186 impotriva, fiind sprijinita si de liberalii si ecologistii din cadrul Legislativului european, informeaza biroul de presa al delegatiei social-democrate romane in PE. Proiectul a fost initiat de Grupul Socialist din PE in baza unei Declaratii din 7 noiembrie, adoptata la Madrid de Delegatiile romane si italiene.
Potrivit rezolutiei, se reafirma valoarea libertatii de circulatie a persoanelor ca principiu fundamental al UE, parte constitutiva a cetateniei europene si element fundamental al pietei interne, dezvaluie comunicatul citat. Documentul adoptat aminteste ca Directiva 38/2004 prevede posibilitatea de expulzare a unui cetatean al UE, dar in limite foarte stricte: ca motiv de expulzare pot figura doar ratiuni de ordine publica, securitate publica si/sau sanatate publica, dar aceste motive nu pot fi invocate in scopuri economice.
Orice astfel de masura trebuie sa fie proportionala si fondata exclusiv pe comportamentul personal al individului si in niciun caz pe motivele de preventie generala, iar decizia de expulzare este individuala si trebuie sa existe proceduri judiciare si administrative de atac al acestei decizii. Rezolutia respinge astfel principiul responsabilitatii colective si reafirma necesitatea de a combate orice forma de rasism si xenofobie impotriva oricarei forme de discriminare si de stigmatizare bazata pe nationalitate sau origine etnica. Odata cu votarea rezolutiei PSE-ALDE-Verzi, nu a mai fost supus dezbaterii proiectul de rezolutie concurent al popularilor europeni, precizeaza sursa citata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.