Suntem chit cu italienii. Dupa ce doi romani l-au talharit pe un regizor italian distins cu Oscar, carabinierii au navalit peste Laura Vasiliu, actrita cu rolul principal in filmul castigator la Cannes al premiului cel mare, Palme da€™Or. F
Suntem chit cu italienii. Dupa ce doi romani l-au talharit pe un regizor italian distins cu Oscar, carabinierii au navalit peste Laura Vasiliu, actrita cu rolul principal in filmul castigator la Cannes al premiului cel mare, Palme da€™Or. Fiecare din cele doua evenimente intens mediatizate justifica, din partea italienilor, sa-i altoiasca pe romanii hoti si agresivi pana la crima, iar din partea noastra, sa-i desfidem pe macaronarii xenofobi si abuzivi. Oscar contra Palm da€™Or! Cine-i mai tare? Evident, cel care loveste sub centura. Din pacate, in incrancenarea a doua popoare care se aprind repede, romanii se victimizeaza, par mai resemnati si adopta sfatul biblic sa intinda si celalalt obraz pentru a primi inca o palma.


Romanii sunt mai bine aparati de institutiile democratiei Uniunii Europene decat de politicienii de acasa. Prezidentul, plecat in calatorie cu pluta de multa vreme, transmite din larg mesaje in sticle cu dop, care ajung cateodata la mal. El crede ca imaginea tarii trebuie reparata prin referendumuri si da apa (care-i produce greata) la moara italienilor dornici de balegar de Dambovita. Pe langa scatoalcele pe care le primim afara, pentru ca suntem romani, mai incasam si acasa. Premierul maghiar, venit ca oaspete la Sibiu, toarna gaz pe foc prin gura stramba a translatorului oficial si spune ca ne vom uni cu Ungaria, la fel ca Benelux (!?). Dupa o zi vine si randul ambasadorului american la Bucuresti sa dea una dupa ceafa Parlamentului - dusmanul lui Basescu aˆ’ pentru un Cod Penal cu modificari cerute de normele europene. Dl Taubman, vanzator de piese auto (multe) prin SUA, si-a castigat postul deschizand teschereaua pentru cel mai penibil presedinte al SUA. La Bucuresti citeste cu emfaza ciornele facute la Cotroceni si doreste din prietenie sa acceptam statul politienesc, manusa pentru DNA.


A luat-o dl Taubman pe urmele gaozarului anterior, care si el comanda pe post de Visinski cine trebuie arestat?


Toate acestea sunt palme care dor pe obrajii romanilor pe care nu-i apara un guvern bleg si un presedinte sarit. Echipa dlui Tariceanu pare dispusa in aceasta criza sa ofere compensatii (!!) economice italienilor si pupatul talpii obraznicului ambasador. In loc sa inghete contractele de stat cu Italia, dupa care tipa macaronarii, dl Tariceanu pare dispus sa cumpere din banii romanilor avioane de la Alenia si sa le dea pe mana energetica. Nu va pripiti, domnilor, atat timp cat mai aveti carti in mana nu acceptati jocul la cacialma al macaronarilor insolenti!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.