Ministerul Economiei si Finantelor a vandut, ieri, titluri de stat scadente dupa 10 ani in valoare de 230,2 milioane lei, la care va plati o dobanda medie anuala de 7,27%, semnificativ mai mare decat la titlurile vandute la ultima licitatie de acest
Ministerul Economiei si Finantelor a vandut, ieri, titluri de stat scadente dupa 10 ani in valoare de 230,2 milioane lei, la care va plati o dobanda medie anuala de 7,27%, semnificativ mai mare decat la titlurile vandute la ultima licitatie de acest tip, potrivit unui comunicat al bancii centrale.
Valoarea emisiunii a fost anuntata la 300 milioane lei.
Miscarea Finantelor vine dupa cinci licitatii consecutive de titluri de stat - pe 20 septembrie pentru titluri benchmark cu scadenta la trei ani, pe 4 octombrie pentru acelasi tip de titluri pe zece ani, pe 18 octombrie pentru titluri cu discount la un an, pe 1 noiembrie pentru titluri benchmark la trei ani si pe 7 noiembrie, pentru titluri cu discount la un an - care au fost anulate sub pretextul randamentelor prea mari solicitate de jucatorii din piata. La licitatia din 1 noiembrie, oferta totala a bancilor a fost de 482 milioane lei.
La licitatia organizata la sediul central al Bancii Nationale a Romaniei au participat 12 dealeri primari: ABN Amro Bank, Alpha Bank Romania, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, Bancpost, Citibank Romania, Casa de Economii si Consemnatiuni, ING Bank, MKB Romexterra Bank, Raiffeisen Bank si UniCredit Ţiriac Bank.
Ultima licitatie "reusita" de titluri de stat de tip benchmark la 10 ani a avut loc pe 6 septembrie, la care Ministerul Economiei si Finantelor a plasat titluri in valoare de 100 milioane lei pe un randament mediu de 6,70% si o rata a cuponului de 6,75%.
Ministerul Finantelor a anuntat ca va lansa in ultimul trimestru din 2007 sase emisiuni de obligatiuni de tip benchmark si cinci emisiuni de titluri de stat cu discount, in valoare totala de 4,2 miliarde lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.