Deja calificati, romanii joaca simbata, de la ora 18.00 (TVR 1), la Sofia, pentru orgoliu si viata mai usoara la Euro. Nemultumiti de situatia din grupa, suporterii bulgari le promit bataie celor 300 de romani.

Penultimul joc al tricolorilor in preliminariile Campionatului European din 2008, de la Sofia, a devenit intilnirea beneficiilor colaterale. Deja calificati la turneul final din Austria si Elvetia, elevii lui Victor Piturca vor sa-si dovedeasca superioritatea in fata bulgarilor, victoria de simbata avind menirea de a le face tricolorilor viata mai usoara in perspectiva tragerii la sorti, cind, coroborat cu o victorie contra Albaniei, ar putea fi inclusi in urna a doua. De partea cealalta, bulgarii privesc intilnirea contra Romaniei drept un potential premiu de consolare, tinind cont ca sansele de a prinde un loc calificant sint extrem de reduse pentru vecinii de la sud de Dunare. „Noi sintem de vina pentru aceasta ratare a calificarii, nu altii. Chiar daca nu ne calificam, ar fi bine sa-i batem pe romani, pentru ca am invinge o echipa calificata la Campionatul European. Pentru noi ar fi o satisfactie ca nu am pierdut in fata unei echipe de la Euro cum e Romania. Ar fi bine pentru moralul nostru. Totusi, ar fi o satisfactie foarte mica", spune mijlocasul Martin Petrov. Toate acestea, puse in contextul conflictului lansat de fostul selectioner al bulgarilor Hristo Stoicikov si continuat de atacantul Adrian Mutu, fac meciul interesant dincolo de calculele hirtiei.

Suporterii au inteles cel mai bine rivalitatea dintre cele doua tari, potrivit presei vecine. Chiar daca nu si-au manifestat interesul fata de meci, fanii lui TSKA Sofia, Levski si ai lui Botev Plovdiv planuiesc sa-i atace pe putinii suporteri romani care s-au incumetat sa mearga la Sofia. „Bulgarii pregatesc bataia cu romanii. Suporterii lui TSKA Sofia, Levski Sofia si ai lui Botev Plovdiv au coalizat si vor sa-i atace pe suporterii romani care vor veni in Bulgaria. Incidentul nu va avea loc la Sofia, ci in apropierea localitatii Balgarski Izvor", scrie ziarul ,,Meridian Match’’. Partida de simbata, de la ora 18.00 (TVR 1), va fi arbitrata de o brigada din Austria, condusa la centru de Konrad Plautz. Celelalte meciuri ale grupei sint Albania - Belarus si Olanda - Luxemburg.

Cum au intors crampoanele bulgarii in meciul de la Constanta, pe www.cotidianul.ro/select