Meciul dintre Bulgaria si Romania, programat maine la Sofia, in preliminariile Euro 2008, dar fara miza, intrucat "tricolorii" sunt deja calificati pentru turneul final din vara, iar vecinii stau acasa, naste un razboi intre suporteri.
Totul a plecat de la comportamentul de badaran al lui Hristo Stoicikov, fostul selectioner al bulgarilor, care i-a jignit pe ziaristii romani anul trecut, urmat de Mutu, care a declarat ca i-ar prefera pe olandezi calificati la Euro in dauna bulgarilor, pentru ca primii "sunt mai civilizati". Aceasta ultima afirmatie a starnit o adevarata isterie in presa bulgara, iar pana la transformarea vorbelor din ziare in violenta a fanilor nu a mai trecut mult.
Cotidianul bulgar "Meridian Match" a scris ieri ca fanii echipelor rivale Levski Sofia si TSKA Sofia (cam cum ar fi Steaua si Dinamo la noi) se vor uni pentru a-i ataca pe suporterii romani care vor merge la meciul Bulgaria - Romania. "Fanii de la Levski si TSKA promit: Le rupem capetele romanilor!", este titlul materialului din presa bulgara. Acelasi ziar mai noteaza ca ultrasi ai celor doua echipe, alaturi de cei ai Botev Plovdiv, pregatesc o incaierare in localitatea Balgarski Izvor, aflata in drumul spre Sofia, totul putand avea un deznodamant "sangeros". "Meridian Match" subliniaza ca suporterii bulgari sunt nervosi dupa declaratiile lui Mutu, urmate de instigari din partea presei bulgare, fara a mentiona ce vina au fanii din Romania in tot acest razboi. Mai mult, fanii de la sud de Dunare par a fi foarte fiorosi la nivel declarativ, pentru ca pana ieri nu s-au inghesuit la casele de bilete pentru a-si asigura prezenta la intalnirea de maine, desi biletele sunt cele mai ieftine puse in vanzare de federatia de la Sofia in ultima vreme. Chiar si jucatorii bulgari apreciaza meciul ca pe unul important, desi nu mai exista nici o miza. "Pentru noi, intalnirea cu Romania este meciul meciurilor. Vrem sa ne impunem pe teren propriu in fata romanilor, sa le dam un motiv de bucurie fanilor, sa aratam ca nu suntem cu nimic mai prejos decat romanii", a declarat ieri Petar Zanev, fundasul lui Celta Vigo anuntat titular in partida de maine. Delegatia Romaniei, fara "inamicul public numarul unu", Adrian Mutu, accidentat si iesit din calcule, a ajuns aseara la Sofia si s-a cazat la hotelul Kempinski, iar in aceasta dimineata va sustine antrenamentul oficial, pe Stadionul "Vasil Levski".