Şeful executiv al Bursei NYSE Euronext, John Thain, va deveni noul presedinte si director executiv al Merrill Lynch, banca de investitii de pe Wall Street care a suferit pierderi majore din cauza crizei creditelor subprime, informeaza Financial Time
Şeful executiv al Bursei NYSE Euronext, John Thain, va deveni noul presedinte si director executiv al Merrill Lynch, banca de investitii de pe Wall Street care a suferit pierderi majore din cauza crizei creditelor subprime, informeaza Financial Times.
Schimbarea arata ca firma avea nevoie de un specialist pregatit la Goldman Sachs pentru a-si reface imaginea afectata de criza creditelor ipotecare, arata sursa citata.
Thain il va inlocui pe Stan O'Neal, care a parasit compania in urma cu doua saptamani, dupa anuntul unor deprecieri ale activelor in valoare de 8,4 miliarde dolari, in cursul celui de-al treilea trimestru.
Vestile numirii lui Thain in fruntea bancii de investitii - care a ridicat actiunile Merrill cu 2% - a venit dupa cateva zile de speculatii cum ca Larry Fink, seful BlackRock, ar fi succesorul O'Neal. Titlurile Merill Lynch s-au depreciat cu 38% in cursul acestui an, reducand capitalizarea celei mai mari companii de brokeraj din lume cu 31 miliarde dolari. Thain a fost considerat un posibil succesor si al presedintelui Charles Prince al Citigroup, avand chiar miercuri discutii cu grupul, dar se pare ca pentru acesta a ales slujba de la Merrill.
Firma de brokeraj a precizat ca Thain va prelua functia din data de 1 decembrie, una dintre primele sale sarcini fiind de a analiza procedurile de management a riscului ale fostului director executiv, despre care analistii cred ca nu au fost capabile sa evalueze expunerea grupului la creditele ipotecare cu grad ridicat de risc.
"John se va ocupa de echilibrarea managementului de risc in timp ce va demara si actiunile necesare cresterii si dezvoltarii companiei", a declarat presedintele non-executiv al Merrill, Alberto Cribiore.
Thain a lucrat la Goldman Sachs peste 20 de ani pana in 2003, apoi in cadrul NYSE a ajutat la transformarea firmei non-profit intr-o companie listata public.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.