FESTIVAL. Lungmetrajele lui Nae Caranfil "Asfalt Tango", "Dolce far niente", "E pericoloso sporgersi", "Filantropica" si "Restul e tacere" ruleaza intr-un program special dedicat regizorului roman la Festivalul International de Film de la SaloÂ
FESTIVAL. Lungmetrajele lui Nae Caranfil "Asfalt Tango", "Dolce far niente", "E pericoloso sporgersi", "Filantropica" si "Restul e tacere" ruleaza intr-un program special dedicat regizorului roman la Festivalul International de Film de la Salo­nic, Grecia, care a inceput ieri. In cadrul sectiunii "Balkan Survey" a festivalului din Grecia va fi prezentat si filmul lui Cristian Nemescu "California dreamina€™ (nesfarsit)", premiat anul acesta cu trofeul sectiunii "Un certain regard" la Cannes. (C.S.)   CONFLICT. Ministrul Culturii si Cultelor a primit ieri o adresa din partea conducerii Consiliului Judetean Dambovita prin care i se solicita sa respecte sentinta definitiva a Curtii de Apel Ploiesti, care il obliga la incheierea protocolului de transfer catre autoritatile locale a Ansamblului Brancovenesc de la Potlogi. "Ii reamintesc ministrului ca nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile atrage dupa sine, conform art. 24 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, sanctiuni asupra conducatorului institutiei in cauza, respectiv o amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de intarziere", a declarat, citat de Mediafax, presedintele Consiliului Judetean Dambovita. (R.D.)   FENOMENUL. Are 12 ani si este numit "micul Enescu". Cu un talent muzical complex, in arta interpretativa, dar si in cea a compozitiei, Matei Bucur Mihaescu (foto), pianist de geniu, va sustine un concert de pian maine, 17 noiembrie, ora 18:00, la sala Mihail Jora a Societatii Romane de Radiodifuziune. Stie sa cante la pian de la varsta de 5 ani, a sustinut primul recital cand avea 9 ani, iar la 10 ani a interpretat primul concert de pian cu orchestra, pe scena Ateneului Roman, cand a si ridicat in picioare o sala arhiplina. (C.S.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.