Dezvoltatorul GE Real Estate va investi 250 de milioane de euro, alaturi de fondul de investitii american Tishman International, pentru construirea unui complex imobiliar in apropierea aeroportului din Sofia, relateaza Sofiaecho.
Ansamblul imobiliar va purta numele "Sofia Airport Centre" si va cuprinde spatii de birouri, de retail, logistica, dar si facilitati hoteliere. Oficialii celor doua companii declara ca aceasta este prima investitie a GE Real Estate in colaborare cu Tishman International in regiune. Lucrarile vor fi demarate in decembrie 2007 si urmeaza sa fie finalizate pana in primavara anului 2009.
Potrivit dezvoltatorului, spatiile logistice se vor inchiria cu 5 euro metrul patrat lunar, in timp ce pretul de inchiriere a birourilor se va ridica pana la 16 euro/mp.
"Compania isi va indrepta atentia atat catre Sofia, cat si catre alte orase mari din Bulgaria, pentru ca piata de birouri este inca subdezvoltata, iar cea de logistica aproape nu exista", a declarat directorul executiv al GE Real Estate, Karim Habra, citat de Sofiaecho.
Compania americana, GE Real Estate, cu active de 62 milioane de dolari, a dezvoltat peste 30 de proiecte rezidentiale in Polonia si Cehia. Ea intentioneaza sa continue investitiile in Bulgaria si in Romania.
GE Real Estate este al treilea mare investitor din Bulgaria, dupa ce a achizitionat Mall-ul din Sofia, in urma cu un an si jumatate, si dupa ce a cumparat Mall-ul Plovdiv, in urma cu sase luni.
In acelasi timp, presedintele Tishman International, Allan Levi, nu exclude si dezvoltarea de alte proiecte in asociere cu GE Real Estate, in Bulgaria si in Romania. Fondul de investitii american dezvolta momentan un centru logistic in Ruse.