In ceea ce priveste pretul la gaze, ministrul Economiei si Finantelor nu a estimat care ar putea fi cresterea de la 1 ianuarie 2008, precizand ca Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) efectueaza mai multe analize si ca ast
In ceea ce priveste pretul la gaze, ministrul Economiei si Finantelor nu a estimat care ar putea fi cresterea de la 1 ianuarie 2008, precizand ca Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) efectueaza mai multe analize si ca asteapta o reactie a evolutiei tarifelor la gazele internationale. La randul sau, vicepresedintele ANRE Nicolae Opris a mentionat ca pana la 15 decembrie institutia va anunta noile tarife. El a adaugat ca ANRE a primit pana in prezent solicitari de la majoritatea producatorilor de energie electrica pentru o majorare a tarifelor reglementate. Opris a mai spus ca anul viitor se va continua programul de aliniere a preturilor la gazele naturale si ca Romania nu a solicitat Comisiei Europene prelungirea perioadei care expira la 1 ianuarie 2009.
Tot ieri, ministrul Economiei a precizat ca sistemul energetic national nu va avea vulnerabilitati in alimentarea cu electricitate a consumatorilor pana in luna aprilie a anului 2008, perioada in care consumul ar putea creste cu pana la 10%. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.