"Aceste burse sunt acordate dintr-un fond al Fundatiei de 100 de milioane de dolari, restul banilor fiind pusi sa lucreze in continuare, fiind investiti in plasamente financiare pe termen lung. Dinu Patriciu, fondatorul Fundatiei, ne-a declarat ca ar
"Aceste burse sunt acordate dintr-un fond al Fundatiei de 100 de milioane de dolari, restul banilor fiind pusi sa lucreze in continuare, fiind investiti in plasamente financiare pe termen lung. Dinu Patriciu, fondatorul Fundatiei, ne-a declarat ca are in intentie sa infiinteze in cel mult patru ani si o universitate privata de elita. "Pentru infiintarea institutiei de invatamant, fundatia cauta parteneri straini preferabil o universitate americana", a mai spus Patriciu. Din profiturile institutiei scolare vor fi finantate bursele studentilor care nu-si vor putea "permite" sa-si plateasca taxele la acea universitate.
Prin programul "Inventeaza-ti viitorul!", Fundatia acorda simultan si pe durata intregului an scolar, incepand cu anul de studiu 2008-2009, 5000 de burse in valoare de 200 lei pe luna pentru elevii de liceu si 500 de burse in valoare de 300 lei pe luna pentru studenti", ne-a declarat Dinu Patriciu, fondatorul Fundatiei. Aplicatiile pentru bursele acordate elevilor sau studentilor se depun in perioada 17 decembrie 2007 - 31 martie 2008, iar formularele se pot gasi pe site-ul "www.fundatiadinupatriciu.ro" si in toate scolile din Romania. Prin programul de burse "Orizonturi Deschise" se vor acorda anual100 de burse in valoare de 15.000 USD fiecare, pentru masteranzi si/sau doctoranzi care vor fi sprijiniti in finantarea studiilor post-universitare (master sau doctorat) in universitati occidentale de prestigiu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.