Vicepresedintele Comisiei Europene, Franco Frattini, a anuntat joi ca se va intalni, saptamana viitoare, cu reprezentanti ai comunitatii rome, carora la va da asigurari cu privire la sprijinul CE pentru eliminarea "discriminarii" in Europa, relateaza
Vicepresedintele Comisiei Europene, Franco Frattini, a anuntat joi ca se va intalni, saptamana viitoare, cu reprezentanti ai comunitatii rome, carora la va da asigurari cu privire la sprijinul CE pentru eliminarea "discriminarii" in Europa, relateaza agentia Europa Press, in pagina electronica. FAN ROM. Anuntul a fost facut de serviciul de presa al biroului lui Frattini, dupa o serie de critici formulate la adresa comisarului, in Parlamentul European. "Comisia nu este dispusa sa tolereze nici o forma de discriminare sau intoleranta fata de cetatenii UE, dar in acelasi timp va proteja statele care-si protejeaza in mod legitim cetatenii", a declarat comisarul european, citat de site-ul agentiei italiene Apcom. "Sper sa-i intalnesc pe reprezentantii comunitatii rome, saptamana viitoare, pentru a-i asigura de sustinerea mea si a le comunica obiectivul Comisiei de a combate discriminarea la care ei sunt supusi, in Europa", a adaugat Frattini, potrivit aceleiasi surse. TEORIE. Parlamentul European a condamnat, joi, intr-o rezolutie, declaratiile comisarului pentru Justitie, Libertate si Securitate, referitoare la expulzarea etnicilor romi din state membre UE. Intr-un interviu acordat la 2 noiembrie cotidianului Il Messaggero, Frattini sublinia ca problema sigurantei publice se poate rezolva foarte simplu: autoritatile merg intr-o tabara de nomazi din Roma si intreba pe fiecare din ce traieste. "Cine nu are un raspuns va fi expulzat in Romania. Asa functioneaza directiva UE", a explicat el. Potrivit Europa Press, in comunicatul difuzat joi seara, "ca raspuns la dezbaterea privind aplicarea directivei referitoare la libera circulatie, in Parlamentul European", Frattini a reiterat ca "s-a supraestimat incontinuu, atat in presa cat si in Parlament, si inainte de recentele incidente din Italia, importanta si relevanta" acestei norme. Directiva "protejeaza drepturile cetatenilor europeni care decid sa migreze, temporar sau permanent, pe teritoriul altui stat membru", precizeaza comunicatul. Comisarul a amintit ca "in pofida tuturor celor intamplate, libertatea, justitia si securitatea merg impreuna", facand referire la reuniunea de saptamana viitoare cu liderii comunitatii rome din Europa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.