Bugetul general consolidat a continuat sa inregistreze dupa primele 10 luni ale anului 2007 un excedent de 0,3% din PIB, in conditiile in care Guvernul a programat un deficit anual de 2,73% din PIB, a declarat ieri ministrul Economiei si Finantelor,
Bugetul general consolidat a continuat sa inregistreze dupa primele 10 luni ale anului 2007 un excedent de 0,3% din PIB, in conditiile in care Guvernul a programat un deficit anual de 2,73% din PIB, a declarat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, potrivit NewsIn. La finele lunii septembrie, bugetul general consolidat a indicat un excedent reprezentand 0,19% din PIB, in scadere fata de excedentul primelor opt luni de 0,32% din PIB. Deficitul bugetar programat prin Legea bugetului este de 2,73% din PIB. Evolutia executiei bugetare din acest an este asemanatoare cu cea din 2006, cand Guvernul a proiectat un deficit bugetar de 2,5% din PIB, iar la sfarsitul lunii noiembrie bugetul avea excedent de 1,23% din PIB. Practica Guvernului de a mari cheltuielile pe final de an a fost criticata de expertii FMI si CE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.