De ce e bun Traian Basescu? Pentru ca e clar, intr-o epoca de confuzie premeditata. L-ati vazut, miercuri seara, la Realitatea TV. Era de serviciu.

Facea turul televiziunilor in calitate de purtator de campanie, spargator de greva medi
De ce e bun Traian Basescu? Pentru ca e clar, intr-o epoca de confuzie premeditata. L-ati vazut, miercuri seara, la Realitatea TV. Era de serviciu.

Facea turul televiziunilor in calitate de purtator de campanie, spargator de greva mediatica si magnet democratic. In acest timp, CNA emite aprobari: adeverim prin prezenta ca patronam boicotul organizat de mediile publice de informare si ca acordam numitului Basescu Traian dreptul de a se da cu capul de toate ecranele tarii, 24 din 24. Speram ca va fi degeaba, traiasca votul de lista, algoritmul si sponsorii nostri de partid: semnat CNA, institutie de stat.

Stimati detractori, urmeaza un articol pro-Basescu. Fara retineri si fara comentarii pe tema Basescu. Nu e nevoie. Curind, la referendum si la alegerile din 2008 va urma un pas colectiv inainte care va va lasa intr-un ofsaid istoric. Lucrurile s-au clarificat cancerigen. Cangrena e vizbila, din orice unghi. Faptele incrimineaza alianta politico-mediatica intretinuta de infirmitatea programata a sistemului politic romanesc: simulacrul electoral. Iata mecanismul: retelele de influenta proptesc partide, iar partidele aleg alegatorii care aleg partidele. In baza actualului sistem de lista, alegerile stau in cap: nu dumneavoastra decideti cine merge in Parlament, ci partidele va folosesc pentru a bifa scheme si persoane deja aprobate. Va puteti lua elan de o mie de ori, o data la patru ani (alegerile anticipate fiind interzise). Rezultatul va fi acelasi: o droaie de necunoscuti cu treburile lor pe la Bucuresti si un Parlament care se ocupa de el insusi. De aici, definitia restrinsa si romaneasca a libertatii: aveti voie sa aruncati zarul. Restul nu va priveste: zarul va cadea, mereu, pe aceeasi parte. Orice ati face, veti pune in scaun un Parlament, dupa ce scaunul a fost fixat, in ciment, cu spatele la dumneavoastra. Votul uninominal e solutia si solventul. Votul uninominal descopera ca sinteti maturi si alfabetizati. Nu veti mai fi turma care pune amprenta in orb si nu veti mai fi siliti la complicitate cu grupuri care au alte treburi. Veti alege persoane, nu figuranti. Veti dicta un Parlament suficient de clar pentru decizii clare si insuficient de neclar pentru jocuri de culise.

Celalalt beneficiar ar trebui sa fie presa. Presa care boicoteaza referendumul, cu toate tacerile. Caci, prin uninominal, presa ar primi puteri si raspunderi directe. O ancheta care dezvaluie afacerile unui parlamentar ar avea consecinte fatale. Voturile parlamentarului s-ar topi. Dar presa nu e interesata de acest gen de puteri. A face presa mare in Romania inseamna altceva: bani, pentru promovarea agendei de grup pe post de agenda publica, chipul si interesele cuiva, printre rinduri si printre legile tarii. Interesele presei si ale sistemului politic listoid coincid. Vaccinul uninominal trebuie distrus.

Mai departe? Ei il pot expulza pe Taubmann pentru a feri Romania virgina de coruptia yankeilor. Sau pot face din Italia subiect unic pe tara in fiecare seara. Noi avem sansa de a merge la referendum. Pentru pasul inainte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.