Tribunalul Bucuresti a decis joi sa restituie la DIICOT dosarul in care au fost trimisi in judecata oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Marian Iancu. Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis joi retrimiterea la DIICOT a dosarului in care oame
Tribunalul Bucuresti a decis joi sa restituie la DIICOT dosarul in care au fost trimisi in judecata oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Marian Iancu.


Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis joi retrimiterea la DIICOT a dosarului in care oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Marian Iancu sint judecati pentru devalizarea, intre 2002-2004, a societatii Carom Onesti, care ar fi fost prejudiciata cu 1.434 miliarde de lei vechi, sustine NewsIn. Tribunalul a admis mai multe obiectii de procedura ridicate de avocatii celor doi oameni de afaceri. Unul din avocatii lui Tender, Gheorghita Mateut, a invocat mai multe exceptii care, in opinia sa, duc la nulitatea rechizitorului. Una dintre acestea se refera la faptul ca procurorii ar fi aplicat retroactiv legea penala in cazul infractiunii de constituire de grup infractional organizat. Mai exact, avocatul s-a referit la faptul ca la momentul cind Tender ar fi savirsit fapta, nu era in vigoare legea care reglementeaza acest aspect. Celalalt avocat al lui Tender, Gheorghe Diaconesu, a cerut instantei ca, dupa o eventuala decizie de restituire, procurorii sa fie obligati sa refaca inclusiv urmarirea penala in acest dosar. Diaconescu a invocat in sustinerea afirmatiilor sale deciziile Inaltei Curti de Casatie si Justitie din dosarele lui Adrian Nastase, cauze in care s-a dispus tomai lucrul solicitat de el.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.