Seful Cancelariei premierului Calin Popescu Tariceanu, Dorin Marian, sustine ca este urmarit de Serviciul Roman de Informatii (SRI) si Directia Generala de Informatie si Protectie Informativa, fosta "Doi s-un sfert", din cadrul Ministerului Internelo
Seful Cancelariei premierului Calin Popescu Tariceanu, Dorin Marian, sustine ca este urmarit de Serviciul Roman de Informatii (SRI) si Directia Generala de Informatie si Protectie Informativa, fosta "Doi s-un sfert", din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA).
Intr-un interviu aparut in ultimul numar al revistei "Q magazine", Marian afirma ca este filat incepand cu anul 2001, fiind "monitorizat permanent in primii ani ai guvernarii PSD" si ceva mai "discret" dupa incidentul cu Mugur Ciuvica. "Am fost monitorizat permanent in primii ani ai guvernarii PSD. In toata aceasta perioada primeam lunar sfaturi prietenesti sa parasesc Romania cat mai pot, pentru ca este o chestiune de timp sa fiu arestat, retinut etc. Lucrurile s-au mai calmat dupa incidentul cu Mugur Ciuvica. Perioada aceea imi da curaj si incredere ca pot trece peste perioada actuala", declara seful Cancelariei lui Tariceanu. In continuare, Dorin Marian precizeaza ca "acelasi fel de supraveghere si presiune pe care le-am resimtit atunci, le simt si acum". "Este o perfecta diviziune a muncii. Cam trei luni o face SRI, apoi o mica pauza, dupa care ma ia de proaspat unitatea de la MI", mai spune Dorin Marian. Acesta a dezvaluit si motivele pentru care este urmarit de servicii precizand ca "cele reale sunt legate de pozitia mea in legatura cu bugetele lor. Pe scurt, eu cred ca produc prea putin pentru cati bani iau".
Influente in politica si economie
Pe de alta parte, in cadrul aceluiasi interviu din "Q magazine", Dorin Marian afirma ca serviciile secrete influenteaza atat politicul, cat si economicul. "Influenteaza si decizia politica si influenteaza, limitat, si economicul", declara seful Cancelariei premierului. Totodata, acesta considera ca influenta serviciilor secrete este data de comportamentul clasei politice si al mediului de afaceri. "Puterea lor este o putere pe care noi le-o dam", declara Dorin Marian. Un mediu de afaceri cat se poate de corect si o logica a desfasurarii vietii politice in Romania sunt, in viziunea lui Dorin Marian, cele doua modalitati prin care serviciile secrete romanesti pot functiona normal, in limitele conferite de legile specifice. "Daca lucrurile politice au logica, daca economicul se misca in jurul economiei de piata si nu in jurul aranjamentelor de culise si al subteranelor, puterea lor este una normala", este de parere seful Cancelariei premierului Tariceanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.