"Persecutiile pe motive politice comise de regimul comunist vor fi considerate crime impotriva umanitatii", a declarat Chiuariu. In plus, ministrul a anuntat ca un proiect de lege lansat in dezbaterea publica in urma cu ceva timp, referitor la anular
"Persecutiile pe motive politice comise de regimul comunist vor fi considerate crime impotriva umanitatii", a declarat Chiuariu. In plus, ministrul a anuntat ca un proiect de lege lansat in dezbaterea publica in urma cu ceva timp, referitor la anularea condamnarilor cu caracter politic pronuntate intre 6 martie 1945 si 22 decembrie 1989, va fi "cel mai probabil" pe agenda sedintei Guvernului de saptamana viitoare. In context, ministrul a amintit ca, in aprilie 2007, la nivelul UE s-a decis ca, in termen de doi ani, Comisia Europeana sa elaboreze un raport in care sa se sublinieze "necesitatea adoptarii unui instrument comunitar care sa incrimineze justificarea, minimalizarea sau negarea in public a crimelor contra umanitatii sau a crimelor de razboi comise in regimurile totalitare". Tot legat de acest subiect, Chiuariu a declarat ca la inceputul anului 2008 Comisia Europeana va lansa o dezbatere publica referitoare la genocidul, crimele de razboi si cele impotriva umanitatii comise de regimurile totalitare. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.