Compania energetica ceha CEZ a afisat ieri o crestere de 61% a profitului net in al treilea trimestru din 2007, peste asteptarile pietei, majorandu-si estimarile pe tot anul curent, informeaza Reuters, citat de NewsIn. CEZ, cu o capitalizare de 29,3
Compania energetica ceha CEZ a afisat ieri o crestere de 61% a profitului net in al treilea trimestru din 2007, peste asteptarile pietei, majorandu-si estimarile pe tot anul curent, informeaza Reuters, citat de NewsIn. CEZ, cu o capitalizare de 29,3 miliarde de euro, a anuntat o crestere a profitului net la 315 milioane euro, de la 195 milioane euro in 2006. "Productia sporita, cresterea preturilor, economisirile si rezultatele grupului in strainatate au contribuit la cresterea profitului", a anuntat CEZ.
Castigurile inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) au crescut la 636 mil. euro, de la 523 mil. de euro, peste estimarile de 620 milioane de euro. Compania si-a majorat estimarile privind profitul net pe tot anul 2007 la 1,5 miliarde euro, de la 1,3 miliarde euro. Productia de electricitate realizata de CEZ a crescut cu 4,6%, in primele noua luni ale anului, la 48,2 TWh. Incluzand activitatea centralelor electrice din strainatate, productia a atins 54.185 GWh, in crestere cu 13,4% fata de perioada similara a anului 2006.
Grupul CEZ este unul dintre cei mai puternici producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa, atat din punctul de vedere al capacitatilor operationale, cat si din punctul de vedere al numarului de clienti deserviti. Firma ceha este un jucator-cheie pe piata de energie electrica a Europei Centrale si este al doilea mare exportator de energie din Europa.
CEZ a preluat in 2005 pachetul majoritar de actiuni la filiala de distributie si furnizare a energiei electrice Electrica Oltenia si intentioneaza sa investeasca in Romania atat in sectorul de productie, cat si in cel de distributie a electricitatii.
De asemenea, compania ceha a fost selectata drept partener la proiectul de constructie si operare a reactoarelor nucleare 3 si 4 de la Cernavoda.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.