„International Herald Tribune" citeaza interviul acordat de Alessandra Mussolini ziarului Cotidianul drept sursa a dizolvarii grupului de extrema-dreapta din Parlamentul European.

Prestigiosul cotidian „International Herald Tribune" (IHT) citeaza interviul cu Alessandra Mussolini, publicat de Cotidianul pe 2 noiembrie, drept scinteia care a aprins disputa dintre aceasta si Partidul Romania Mare, disputa care a dus pina la urma la dizolvarea grupului de extrema-dreapta din Parlamentul European.

IHT citeaza afirmatia nepoatei lui Benito Mussolini, potrivit careia incalcarea legii ar fi devenit „un mod de viata pentru romanii care merg in Italia si care nu pot sa-si cistige existenta prin munca cinstita". Infractiunile, a spus Mussolini, nu sint minore, ci „crime oribile, care fac sa ti se ridice parul in cap".

Drept urmare a afirmatiilor acesteia, presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, a declarat ca nu mai poate face parte din acelasi grup parlamentar cu cineva care „indrazneste sa comita un astfel de sacrilegiu fata de poporul nostru".

Cei cinci deputati ai Partidului Romania Mare au parasit, la ordinul Tribunului, grupul Identitate-Traditie-Suveranitate (ITS) din Parlamentul European.

„International Herald Tribune" aminteste ca supravietuirea ITS depindea de participarea romanilor si adauga aprecierea ziarului Cotidianul conform careia acestia au sanse slabe de a cistiga la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European un numar egal de portofolii care sa permita existenta in continuare a grupului.

Citeste articolul "Far-right EU Parliament group dissolves" din International Herald Tribune