Standardele de securitate nu sunt garantate in cazul falsurilor
S-au inregistrat deja succese considerabile in lupta impotriva produselor pirat
Se iau masuri legale in cazurile in care acest lucru este necesarFurnizorul international pentru
Standardele de securitate nu sunt garantate in cazul falsurilor
S-au inregistrat deja succese considerabile in lupta impotriva produselor pirat
Se iau masuri legale in cazurile in care acest lucru este necesarFurnizorul international pentru industria de automobile Continental lanseaza un avertisment categoric cu privire la produsele Continental contrafacute, in special provenite din Asia.
"Reproducerile-pirat nu contin aceleasi materiale si calitate a productiei precum produsele originale si pot deveni rapid un risc pentru siguranta", afirma Manfred Wennemer, presedinte al Consiliului de Administratie al Continental AG din Hanovra.
Compania intreprinde actiuni decisive si ample impotriva pirateriei produselor, inregistrand deja mai multe succese importante in acest sens. De exemplu, vanzarile anvelopelor pentru camioane produse in China cu benzi de rulare Continental copiate ilegal au fost oprite in Germania. In Taiwan, s-au solicitat daune-interese de la un dealer care comercializa astfel de produse.Produsele piratate nu prezinta standarde de calitateClientii se asteapta ca si produsele limitate sa prezinte standarde de calitate si securitate, care insa nu pot fi indeplinite in practica de aceste produse. Pot rezulta astfel accidente potential fatale.
"Pe baza experientei pe care am acumulat-o dupa multi ani de studii de cercetare, toate diviziile companiei noastre dezvolta produse care contribuie la o siguranta crescuta la drum, precum si un confort suplimentar", spune Wennemer. "Pentru a reduce cat mai mult pericolul pirateriei produselor, nu dezvoltam si nu producem anumite produse sau componente in regiunile critice".Unele companii au luat deja masuri impotriva piraterieiDivizia de Anvelope pentru Autovehicule Comerciale a luat recent masuri ca urmare a unor situatii de incalcare a drepturilor de brevet. Anvelope contrafacute HSR 1 pentru camioane erau comercializate de diversi comercianti in Germania sub numele de Goodride CR 976 A. Desi anvelopa nu era o copie 100%, banda de rulare caracteristica pentru Continental, protejata printr-un brevet european, a fost clar identificata. Continental AG a reusit sa opreasca vanzarile in Germania, iar comerciantii de anvelope implicati au fost de acord cu aceasta masura, fara a se face apel la instantele de judecata.
Divizia ContiTech a inregistrat recent un succes important: un comerciant din Taiwan si un importator general au fost obligati sa plateasca daune-interese reprezentand valoarea de piata a produselor originale, dupa ce aproximativ 4.500 de curele multiple striate contrafacute si aproximativ 13.000 de ambalaje goale cu modele ContiTech au fost confiscate. Asa cum se obisnuieste in Taiwan dupa astfel de decizii legale, comerciantul a fost de asemenea obligat sa faca o declaratie publica in presa cu privire la daunele provocate.
Unitatea after-market a diviziei de Sisteme pentru Automobile, care detine brandul ATE, a fost de asemenea afectata de incalcarea drepturilor de produs si marci comerciale. Au fost confiscate si imitatii de placute de frana pe disc cu un model similar celui ATE. Logo-ul ATE modificat si specificatiile incorecte de pe ambalajele produselor au reusit sa induca impresia de originalitate falsurilor, facand clientii sa creada ca au cumparat un produs de calitate inalta al binecunoscutei marci. S-a descoperit, de asemenea, vanzarea neautorizata a unor discuri de frana ATE PowerDisc de catre persoane din afara companiei Continental. Un nou concept de protectie a produsului si a marcii comerciale va proteja categoriile de produse afectate impotriva pirateriei in viitor.
"Vom fi atenti in orice moment si in special vom urmari targurile comerciale regionale si internationale. In prezent, luam toate masurile necesare pentru a impiedica si pe viitor producerea si vanzarea de produse Continental contrafacute", a concluzionat Wennemer. "Daca va fi necesar, nu vom ezita sa recurgem la masuri legale".Pagube considerabile, in intreaga lumeDupa estimarile facute de OCDE, pagubele produse de pirateria produselor ajung doar in Germania la 25 mld. euro, si la 200 mld. USD in intreaga lume. In special sunt afectate companiile inovatoare care aloca sume considerabile de bani pentru cercetare si dezvoltare, pagubele produse de copiile ilegale fiind semnificative.
Concernul Continental este lider in furnizarea de sisteme de franare, componente pentru mecanismele de rulare si sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope si elastomeri pentru industria automobilelor. Compania a atins in 2006 o cifra de afaceri de 14,9 mld. euro si in prezent are 89.000 angajati in intreaga lume.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.