Tudor Gheorghe aduce la Sala Palatului, pe 16 noiembrie si pe 9 decembrie, "Parfumele nebunelor dorinti". ''Niciun gand poetic sau muzical nu l-am lasat nedus pana la capat. Nu mi-au placut lucrurile facute pe jumatate. Noul spectacol din repertoriul
Tudor Gheorghe aduce la Sala Palatului, pe 16 noiembrie si pe 9 decembrie, "Parfumele nebunelor dorinti". ''Niciun gand poetic sau muzical nu l-am lasat nedus pana la capat. Nu mi-au placut lucrurile facute pe jumatate. Noul spectacol din repertoriul meu (eu pot spune ca am un repertoriu de spectacole, nu de cantece) decurge firesc din respectarea acestui principiu. 'Calvarul unei inime pribegi>> a fost o discreta incursiune in universul muzicii usoare interbelice si nu numai atat. Incercam, poate am si reusit, sa-l conducem pe spectator intr-o perioada din istoria recenta a Romaniei, prea repede si prea nedrept uitata. Am vrut sa le spun in felul meu, in special tinerilor, ca se pot mandri intr-un posibil dialog cu parteneri, colegi sau prieteni europeni, cu o Romanie, care a dat lumii, in plan spiritual valori de netagaduit (Cioran, Ionescu, Eliade, Enescu, Brancusi)'', spune Tudor Gheorghe''.
'Parfumele nebunelor dorinti>>, spectacolul pe care artistul ni-l propune acum, e o continuare fireasca si necesara de restituire a unor bijuterii muzicale din acea perioada. ''Eu am convingerea ca vor reveni, incet dar sigur, linia melodica simpla si tangoul in prea zbantuita lume de astazi. Vrand, nevrand vom pomeni iarasi numele acelor compozitori care scriau atat de frumos romaneste: Vasilache, Fernic, Andreescu, Vasilescu, Dendrino, dar si pe al acelor trubaduri care cu glasul lor induiosau florile. Din lumea lor razbat 'Parfumele nebunelor dorinti>>.Rock gothic cu KatatoniaKatatonia vine in Romania. Trupa suedeza de rock gothic va concerta pe 30 noiembrie, la Casa de Cultura a Studentilor Grigore Preoteasa, incepand cu ora 19.00. In deschidere vor evolua Subscribe din Ungaria si Abigail din Romania. Pretul unui bilet este de 50 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.