La nivelul Capitalei, rezultatele la invatatura, inregistrate in ultimul an scolar 2006-2007, au fost dezastruoase comparativ cu anul scolar precedent. In raportul privind Starea invatamantului, prezentat ieri in fata tuturor directorilor de gradini
La nivelul Capitalei, rezultatele la invatatura, inregistrate in ultimul an scolar 2006-2007, au fost dezastruoase comparativ cu anul scolar precedent. In raportul privind Starea invatamantului, prezentat ieri in fata tuturor directorilor de gradinite, scoli si licee din municipiul Bucuresti, s-a subliniat faptul ca invatamantul trece printr-o criza in ceea ce priveste rezultatele scolare. Astfel, o situatie dramatica s-a inregistrat la clasele IX-XII de liceu, acolo unde, la finele anului scolar 2006-2007, numarul repetentilor a fost de trei ori mai mare comparativ cu anul scolar precedent: 1.792 de repetenti (dintr-un total de 66.476 de elevi inscrisi la inceput de an) fata de numai 600 inregistati la 15 iunie 2006. „Intr-adevar, este o situatie nu tocmai fericita. Cauzele sunt multiple. In primul rand, asistam la o crestere a lipsei de interes fata de scoala. Pe de alta parte, ar putea fi vorba de o aplicare mai exigenta a evaluarilor. Drept urmare, cei care treceau clasa ca gasca prin apa nu au mai putut sa faca fata. La nivel liceal, repetentia este legata de numarul de absente“, ne-a declarat Liliana Preoteasa, director general in Directia Man agement Invatamant Preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei. Pana si la nivelul primar, clasele I-IV, acolo unde se stia ca se pastreaza o disciplina mai stransa si ca notarea elevului se face prin calificative, situatia este la fel de alarmanta. La sfarsitul anului scolar trecut s-au inregistrat 824 de repetenti, fata de numai 333 in 2005-2006. „Scoala trebuie sa faca mai mult in ceea ce priveste prevenirea acestor situatii. Mai exact, trebuie sa efectueze o urmarire mai atenta a activitatii elevului la clasa si sa aiba o reactie imediata, astfel incat la sfarsitul unui semestru sa fie anuntata familia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.