Oras vestit pentru arhitectura sa "comunista" si pentru milioanele de gropi de pe strazi, Bucurestiul a devenit, in ultima vreme, o metropola surprinzatoare, in continua expansiune, in care apar, peste noapte, cartiere luxoase in locul gropilor de gu
Oras vestit pentru arhitectura sa "comunista" si pentru milioanele de gropi de pe strazi, Bucurestiul a devenit, in ultima vreme, o metropola surprinzatoare, in continua expansiune, in care apar, peste noapte, cartiere luxoase in locul gropilor de gunoi, magazine stralucitoare in locul fabricilor si pasaje in locurile foarte aglomerate.
Am incercat sa aflam de la Eugen Paternic, un specialist in real-estate cu foarte multi ani de experienta, daca aceasta expansiune se realizeaza intr-un mod controlat si, mai ales, care va fi "look-ul" metropolei peste... 10 ani: "Pana acum, infrastructura s-a dezvoltat haotic si cu o intarziere vizibila fata de aparitia in zona a locuintelor si a ansamblurilor rezidentiale. Cu toate astea, cu siguranta, mai devreme de 10 ani, fabricile vor fi obligate sa paraseasca orasul, zonele verzi se vor reduce, din pacate, ca dimensiune, dar magazinele mari si cele de bricolaj vor ramane, probabil, pentru ca s-au bucurat de succes pana acum", ne spune managerul agentiei imobiliare City Expert.
Desi nu pare sa existe niciun efort la nivelul autoritatilor de a canaliza intr-o anumita directie evolutia orasului si acesta pare sa se dezvolte in continuare in acelasi mod haotic ca si pana acum, intr-un final, Bucurestiul va urma tendinta marilor orase, aceea de a-si forma o infrastructura bine pusa la punct, in care fiecare zona sa-si aiba locul bine stabilit.
In plus, Eugen Paternic anticipeaza dezvoltarea de sateliti ai orasului (cum este deja zona Pipera si tinde sa devina Otopeniul), cu propriile centre comerciale, birouri, scoli, si toate celelalte facilitati asociate zonelor rezidentiale, astfel incat, in cazul in care, peste cei 10 ani, vom trai in continuare intr-un oras impropriu, ne va consola gandul ca am putea locui in paradisurile de la marginea lui.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.