Trei dintre cele mai titrate nationale ale Batranului Continent - campioana mondiala en titre, Italia, vicecampioana lumii, Franta, si Anglia - sunt in pericol de a rata calificarea la turneul final al Europenelor de anul viitor. De departe cei m
Trei dintre cele mai titrate nationale ale Batranului Continent - campioana mondiala en titre, Italia, vicecampioana lumii, Franta, si Anglia - sunt in pericol de a rata calificarea la turneul final al Europenelor de anul viitor. De departe cei mai disperati sunt britanicii, care depind de jocul rezultatelor, in timp ce italienii si francezii au posibilitatea de a drege singuri busuiocul.   ANGLIA. In ceea ce-i priveste pe Beckham si compania, lucrurile sunt cat se poate de simple. Daca Rusia invinge azi Israelul la Tel Aviv, englezii sunt 99,99% "out", posibilitatea ca ex-sovieticii sa se impiedice in ultima runda a grupei E, in Andorra, tinand de domeniul fantasticului. De aceea, englezii, indiferent de statutul lor, s-au intrecut in aceste zile in a le promite jucatorilor israelieni bonusuri financiare dintre cele mai tentante. Mili­ardarul Fred Don a pus la bataie un automobil Mercedes ultimul racnet, in valoare de 200.000 de euro, care ar urma sa-i revina israe­lianului care va inscrie golul victoriei reprezentativei Tarii Sfinte, iar Joe Cole, internationalul lui Chelsea, i-a oferit colegului sau de la echipa de club, Ben Haim, in schimbul unui punct cu rusii, o vacanta exotica. Necalificarea echipei lui Steve McLaren la turneul final din Austria si Elvetia ar provoca, potrivit publicatiei londoneze Daily Express, un dezastru, economia Marii Britanii urmand sa inregistreze o pierdere de 1,7 miliarde de euro.   ITALIA. Pentru "Squadra Azzura", situatia este mai putin complicata decat cea a Angliei, in sensul ca italienii sunt propriii stapani, o remiza in meciul de azi de pe terenul Scotiei risipindu-le campionilor mondiali absolut toate emotiile. Italienii nu vor avea insa o misiune deloc usoara la Glasgow, scotienii dovedindu-se in aceasta campanie de calificare extrem de puternici pe teren propriu, unde nu au cedat nici un punct, printre victimele "cimpoierilor" numaran­du-se si vicecampioana mondiala, Franta.   FRANTA. Desi sta in aceasta penultima runda a preliminariilor, nationala "Cocosului Galic" ar putea fi marea beneficiara a meciu­lui din Scotia, un succes al Italiei calificand practic echipa lui Raimond Domenech la CE. In cazul in care Scotia invinge Italia, Franta are nevoie de o remiza in Ucraina, in ultima etapa a grupei, in timp ce un egal in meciul de la Glasgow ii obliga pe francezi sa castige la Kiev.   Decisive Alte doua meciuri programate azi in preliminariile CE 2008, Spania - Suedia si Norvegia - Turcia, vor fi pe muchie de cutit. In primul dintre ele insa, daca vor cadea la pace si vor termina la egalitate, ibericii si scandinavii isi vor asigura calificarea la brat la turneul final, in detrimentul Danemarcei. In schimb la Oslo, datele problemei sunt altele, turcii fiind obligati sa castige, pe cand norvegienii pot ajunge la Euro si cu o remiza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.