Chestorul Constantin Dirna, adjunct la „doi s-un sfert", s-a pensionat fortat pentru ca ar fi pus filatorii pe urmele procurorului Marian Sintion, spun surse din politie.

Chestorul principal de politie Constantin Dirna (foto), adjunct la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) (fosta unitate „doi s-un sfert"), a depus ieri cererea de pensionare. Surse din politie sustin ca trecerea in rezerva a lui Dirna ar fi „fortata", pentru ca, in urma unor verificari interne facute cu mare discretie si dispuse de ministrul Cristian David, s-ar fi descoperit ca Dirna ar fi fost cel care ar fi ordonat filarea procurorului Marian Sintion, fost sef al DGA, apoi consilier al ministrului.

Chestorul Constantin Dirna a infirmat insa aceasta ipoteza: „Nu este adevarat ca am fost gasit vinovat de aceste lucruri. Am depus cererea de incetare a raportului de serviciu, dar m-am gindit ca este mai bine asa pentru ca acum se face reforma…", a declarat el pentru Cotidianul. Surse oficiale din MIRA sustin insa nu numai ca Dirna ar fi fost un pion din planul de filaj, ci si singura veriga ramasa intre DGIPI si fostul ei sef, chestorul Virgil Ardelean, dupa mai multe schimbari facute in directie de ministrul Cristian David.

La sfirsitul lunii octombrie a acestui an, „Jurnalul National" a sustinut ca procurorul Marian Sintion, fost consilier al ministrului David, a fost filat de opt echipaje din DGIPI. Citeva zile mai tirziu, ministrul Cristian David a cerut incetarea delegarii lui Marian Sintion la MIRA, pe motiv ca a facut circ mediatic din filajul sau.

Numele vehiculat ca posibil inlocuitor al lui Dirna este Vasile Muresan, un fost politist pensionat, ca si Petru Albu, actualul sef al DGIPI.