Isteria care a cuprins, deopotriva, Italia, dar si Romania arunca pe ochii oamenilor obisnuiti o pata de fum care nu-i lasa sa vada adevarul, asa cum este el. Romulus Mailat se face, intr-adevar, vinovat de crima, insa nicio proba nu demonstreaza ca
Isteria care a cuprins, deopotriva, Italia, dar si Romania arunca pe ochii oamenilor obisnuiti o pata de fum care nu-i lasa sa vada adevarul, asa cum este el. Romulus Mailat se face, intr-adevar, vinovat de crima, insa nicio proba nu demonstreaza ca el si-a violat victima. Parchetul de la Roma nu a exclus, in ciuda evidentelor, aceasta infractiune din lista capetelor de acuzare. Italienii au publicat, pe strazi, afise cu ochii unei femei violate, facand astfel trimitere la o fapta pe care Mailat nu a savarsit-o. Romanii nu vor nici ei sa creada ca Marian Buzatu a fost impuscat de un alt roman, considerand in continuare ca tanarul a fost victima unei razbunari a italienilor. Conationalii nostri umbla prin Italia imbracati in tricouri pe care este desenata o tinta, pe care scrie „Roman - impuscati-ma“.

Parchetul italian nu vrea sa renunte la infractiunea de viol retinuta in sarcina lui Romulus Mailat, chiar daca in urma analizelor de laborator, medicii legisti nu au putut confirma ipoteza violului. Cadavrul Giovannei Reggiani a fost autopsiat, medicii legisti constatand doar doua semne d e violenta, o lovitura in partea stanga a fetei, de sub ureche pana spre barbie, provocata de umbrela pe care Mailat i-a smuls-o; si o lovitura in partea dreapta a fetei. Trupul femeii fusese gasit cu pantalonii ridicati si incheiati, iar sacoul era ridicat doar din cauza tararii. Ipoteza violului a fost infirmata si de autopsia facuta vineri 2 noiembrie, si de testele de laborator. O serie de politicieni din „Cisma“ s-au antepronuntat, acuzandu-l pe Mailat de viol, iar italienii le-au urmat exemplul: au lipit pe strazile din Roma afise cu ochii unei femei despre care spuneau ca este violata.
Aprobarea decretului de expulzare de catre Guvernul italian dupa agresiunea comisa de Romulus Mailat asupra italiencei Giovanna Reggiani a fost fortata de primarul Romei Walter Veltroni. In dimineata zilei imediat urmatoare incidentului, Veltroni a organizat in graba o conferinta de presa extrem de „emotionanta“. Acesta a vorbit de o adevarata oroare, de violenta care afecteaza Roma de cand Romania a intrat in UE, si a chemat in fata „justitiei europene“ toata Romania. „Acestia nu sunt imigranti veniti aici ca sa traiasca, ci o tipologie care are crima drept caracteristica principala“, a tunat primarul Romei. Cu o saptamana inainte, discutiile au fost dominate de divergente. In prima instanta, presa italiana a relatat ca femeia a fost „violata“, „torturata“, ca a incercat „sa se apere cu toate fortele“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.