Compania Avicola Mihailesti a investit 15 milioane de euro in construirea unui abator la Mihailesti, in judetul Giurgiu, care sa respecte standardele Uniunii Europene.

Din suma totala, 2 milioane de euro au provenit de la SAPARD, iar rest
Compania Avicola Mihailesti a investit 15 milioane de euro in construirea unui abator la Mihailesti, in judetul Giurgiu, care sa respecte standardele Uniunii Europene.

Din suma totala, 2 milioane de euro au provenit de la SAPARD, iar restul, de 13 milioane de euro, din fonduri proprii. Pe langa acest abator au mai fost investiti un milion de euro in construirea unei statii de epurare, 30% din bani fiind acordati de Ministerul Mediului, iar 70% fiind alocati de companie.


Strategia de dezvoltare a companiei prevede alocarea a 17 de milioane de euro pana la finele lui 2008 pentru marirea productiei, modernizarea fabricii de nutreturi si pentru incubatie. Pentru cresterea productiei sunt alocate cinci milioane de euro. In urma investitiilor, compania spera sa-si tripleze capacitatea de pasari procesate pe zi de la 27.000 de pui pana la 80.000 de pui, echivalentul a 150 de tone.

Alte patru milioane de euro sunt destinate modernizarii fabricii de nutreturi, si inca opt milioane de euro pentru ridicarea celei mai mari statii de incubatie din sud-estul Europei. Compania se asteapta ca, in urma acestor investitii, cifra de afaceri a companiei sa se dubleze de la 20 de milioane de euro in primele zece luni ale lui 2007 la 40 de milioane de euro in perioada similara a anului viitor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.