Prins cu treburi mult mai importante - filarea procurorului Marian Santion sau curatenie de Craciun la minister fara acordul CSAT - , Cristian David a dat un semn de mila mariei-sale si si-a amintit brusc si de problemele
din traficul bucure
Prins cu treburi mult mai importante - filarea procurorului Marian Santion sau curatenie de Craciun la minister fara acordul CSAT - , Cristian David a dat un semn de mila mariei-sale si si-a amintit brusc si de problemele
din traficul bucurestean.

Trafic de cosmar cu care ne confruntam, de altfel, de o buna bucata de vreme, fara ca ministrul Administratiei si Internelor sa sufle o vorbulita! Ce l-o fi apucat asa, dintr-o data, nu stim. Cert este ca dupa ce si-a "aranjat" propriii angajati, iata ca David a fost sensibilizat intr-un final si  de problemele cetateanului. Asa ca a hotarat sa convoace ieri o sedinta "ad-hoc" la care i-a invitat pe reprezentantii Primariei Capitalei, ai Inspectoratului General al Politiei si ai Brigazii de Politie Rutiera. Motivul? Fluidizarea traficului bucurestean. Cum de fiecare data cand au loc astfel de sedinte nu facem decat sa cautam vinovati in ograda vecinului, ministrul pare sa fi gasit posibile explicatii, dar si solutii pentru nebunia din Capitala. Potrivit lui David, principala cauza o reprezinta faptul ca numarul masinilor a ajuns la 1.200.000, crescand cu un milion in 17 ani, in timp ce infrastructura rutiera din Bucuresti a ramas aceeasi din 1990. Perfect adevarat, dar trebuia sa gandeasca la acest lucru in momentul in care s-au inceput cele 500 de lucrari pentru reabilitarea si reparatiile unor strazi din Capitala.


"LEGI"! In urma discutiilor avute, ministrul a promis ca va dubla numarul de agenti de circulatie si a solicitat Primariei Capitalei sa ia in considerare inchiderea si izolarea lucrarilor de constructie a arterelor bucurestene pe durata Sarbatorilor de iarna si suplimentarea numarului agentilor de circulatie. "As vrea ca in decembrie sa evitam si sa diminuam aglomerarile pe sosele. Primaria a inceput lucrari care nu ajuta la trafic, aceste santiere creand probleme suplimentare. Mai este si problema semaforizarii, care lasa de dorit. Nu sunt puse in practica sisteme de linie verde in semaforizare", a aratat Cristian David, profund afectat de problemele bucurestenilor, care de altfel exista chiar de la instalarea sa in functie. "Am cerut primariei si politiei sa se implice mai mult, pentru ca in decembrie sa evitam aglomeratia din trafic... Semaforizarea nu este coordonata cu traficul", a mai spus David. Multumim, domnule ministru, ati descoperit si dumneavoastra apa calda!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.