Aproape 50.000 de dosare preluate de la fosta Securitate se afla in custodia Tribunalului Militar Timisoara. Este vorba despre dosarele rezistentei anticomuniste din Muntii Banatului, dosarele rezistentei la colectivizare, dosarele rebeliunii legion
Aproape 50.000 de dosare preluate de la fosta Securitate se afla in custodia Tribunalului Militar Timisoara. Este vorba despre dosarele rezistentei anticomuniste din Muntii Banatului, dosarele rezistentei la colectivizare, dosarele rebeliunii legionare, dosarele trecerilor de frontiera si alte abuzuri judiciare savarsite de statul comunist.

Desi dosarele de cercetare penala ale fostei Securitati ar trebui sa fie depozitate la MIRA, urmånd a fi predate CNSAS, ele zac in birourile instantelor timisene. Acestea sunt depozitate la etajul superior al cladirii in care-si desfasoara activitatea Tribunalul Militar si Parchetul Militar din Timisoara, pe strada Popa Sapca.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.