Federatia Educatiei Nationale (FEN) denunta organizatiile sindicale "aplaudace" FSLI si "Spiru Haret" ca au iesit cu atacuri impotriva ei, alaturi de Ministerul Educatiei, "in mod evident dupa un scenariu comun", care, insa, nu le-a iesit. Catalin Cr
Federatia Educatiei Nationale (FEN) denunta organizatiile sindicale "aplaudace" FSLI si "Spiru Haret" ca au iesit cu atacuri impotriva ei, alaturi de Ministerul Educatiei, "in mod evident dupa un scenariu comun", care, insa, nu le-a iesit. Catalin Croitoru, liderul FEN, spune ca operatiunea de sabotare a grevei profesorilor s-a produs dupa ce partile incriminate au constatat ca FEN a reusit de una singura sa atraga inca o data atentia opiniei publice asupra sistemului educational romanesc aflat la un pas de colaps. "Monstruoasa coalitie formata din ministrul Adomnitei, de presedintele FSLI, Aurel Cornea, si de presedintele FSI <<Spiru Haret>>, Gheorghe Isvoranu, a incercat sa inabuse actiunile de protest ale FEN. Nu le-a reusit puciul. Din contra, au demonstrat singuri ca sunt in cardasie si ca lupta doar in scop personal", ne-a declarat presedintele FEN.
FSLI si FSI "Spiru Haret" au catalogat ca inoportuna greva FEN, apreciind ca revendicarile nu sunt fondate. Pozitia lor este identica ministrului Educatiei, care sustine ca, odata inregistrat Contractul Colectiv de Munca la Ministerul Muncii - luni, 12 noiembrie -, nu se mai justifica greva. Fara a explica de ce acest lucru s-a produs cu o intarziere de mai bine de un an, demnitarul considera ca nu a tinut de vreun "efort" al FEN.
In replica, liderul FEN ii aminteste ministrului ca FEN este singura federatie sindicala care i-a solicitat negocierea unui nou Contract, intrucat pentru ramura Educatie nu mai exista unul valabil inca din 09.01.2006. Croitoru il acuza pe Adomnitei "minte precum respira, continuu si ritmic", mai ales atunci cand este chemat in ajutor de cei ce au "pactizat cu el si acum se vad pusi fata in fata cu efectele tradarii" intereselor salariatilor din invatamant. "Minciuna are picioare scurte si suntem convinsi ca salariatii demni din educatie nu vor mai accepta sa fie o simpla masa de manevra, mintiti fara scrupule si umiliti de falsi lideri sindicali interesati numai de propria bunastare, la fel de legati de interesele scolii si ale slujitorilor ei ca si santieristul Adomnitei. Mentionam ca procesul inceput de noi in dosarul nr. 3378/2/06.06.2007 pentru a obliga MECT la negocierea Contractului colectiv are termen chiar astazi (ieri, n.red), termen care poate fi ultimul, ca urmare a ramanerii fara obiect. Meritul deplin si exclusiv este evident al FEN", a conchis Croitoru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.