De astazi si pana pe 25 noiembrie inclusiv, senatorii nu mai vin la Parlament. Plenul Camerei superioare a Legislativului a votat ieri ca, incepand de astazi, senatorii sa activeze in circumscriptiile teritoriale, in cadrul campaniei pentru alegerile
De astazi si pana pe 25 noiembrie inclusiv, senatorii nu mai vin la Parlament. Plenul Camerei superioare a Legislativului a votat ieri ca, incepand de astazi, senatorii sa activeze in circumscriptiile teritoriale, in cadrul campaniei pentru alegerile europarlamentare si referendum. Activitatea in Senat se va relua pe data de 26 noiembrie.
Propunerea ca lucrarile Senatului sa fie sistate pana la finalul campaniei pentru alegerile europarlamentare a fost adoptata de Biroul Permanent si a fost votata in unanimitate de plen, cu 51 de voturi „pentru” si o singura abtinere.
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si-a exprimat nemultumirea fata de absenta senatorilor de la lucrarile Camerei Superioare a Parlamentului si a mentionat ca este necesar sa se finalizeze Regulamentul Senatului, pentru ca aceia care lipsesc sa fie sanctionati. „Iata, incepem lucrarile dupa o ora si un sfert. Am rugat colegii sa finalizeze Regulamentul, se pare ca este foarte dificil, dar ar trebui sa intram urgent in normalitate.
Tot timpul, la lucrarile Senatului sunt prezenti numai anumiti senatori. Nu va critic pe dumneavoastra, cei care sunteti aici, dar sunt colegii nostri care lipsesc si ar trebui sa aveti o discutie in grupurile parlamentare, sa isi faca datoria de senatori”, a declarat Vacaroiu, citat de Mediafax. Presedintele Senatului a precizat ca, tinand cont de zilele libere ale Senatului, legile organice aflate pe ordinea de zi vor fi dezbatute si votate dupa 26 noiembrie. „Suntem Senatul Romaniei si avem datoria sa dezbatem proiectele de legi, nu sa le trecem prin adoptare tacita”, a spus Nicolae Vacaroiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.