Fostul campion mondial a fost cel mai rapid in prima sesiune de teste de iarna, iar Ross Brawn se pregateste sa-l retrogradeze pe Barrichello.

La mai mult de un an de la retragere, septuplul campion mondial Michael Schumacher a revenit in cockpit pentru a testa un monopost Ferrari, dar maniera in care a condus pe circuitul de la Catalonia, din Barcelona, i-a facut pe multi sa-i regrete retragerea. Neamtul a fost cel mai rapid in primele teste oficiale de iarna, intr-o sesiune din care au lipsit ocupantii podiumului in sezonul 2007 (Raikkonen, Hamilton si Alonso), dar pigmentata de prezenta tinerelor talente Heikki Kovalainen, Robert Kubica sau Nico Rosberg. Aclamatiile fanilor si bannerele pe care scria „Schumi, ne lipsesti foarte mult!" nu l-au induplecat insa pe neamt sa revina asupra deciziei de a concura iarasi in Marele Circ, el anuntind inca o data ca retragerea din F1, la finele lui 2006, a fost una definitiva.

In tot acest timp, titlul mondial obtinut de Kimi Raikkonen este suspendat, in asteptarea deciziei FIA, care examineaza azi, la Londra, apelul echipei McLaren-Mercedes dupa hotarirea comisarilor de la Grand Prix-ul Braziliei de a nu sanctiona Williams si BMW, al caror combustibil avea la sfirsitul cursei o temperatura mai mica decit cea prevazuta in regulamente. Pe piata pilotilor, Ross Brawn, proaspat instalat director la Honda, a dat de inteles ca doar Jenson Button este sigur de postul sau in sezonul 2008, Rubens Barrichello aflindu-se pe punctul de a fi trimis la „echipa B", Super Aguri.