Selectionerul echipei nationale de tineret a Romaniei a declarat ieri ca sistemul de calificare la Campionatul European este unul dificil, pentru ca nici macar castigatoarele grupelor nu au un loc asigurat. "Este foarte, foarte greu de ajuns la un tu
Selectionerul echipei nationale de tineret a Romaniei a declarat ieri ca sistemul de calificare la Campionatul European este unul dificil, pentru ca nici macar castigatoarele grupelor nu au un loc asigurat. "Este foarte, foarte greu de ajuns la un turneu final. Ganditi-va ca ajung acolo opt echipe din 55, dintre care una este echipa gazda. Practic, insa, doar gazdele se califica direct. Echipele clasate pe primul loc in grupa plus cele mai valoroase patru echipe clasate pe locul secund vor sustine jocuri de baraj in urma unei trageri la sorti, pentru desemnarea calificatelor la turneul final", a declarat Sandoi pentru "News In".
Totusi, fotbalistii antrenati de Sandoi cred ca Romania are sanse mari sa ajunga la turneul final din 2009. "Ne asteapta un meci foarte important in aceasta campanie de calificare la Campionatul European. Trebuie sa invingem Malta cu orice pret. Avem valoare, constituim o echipa foarte buna si ramanem favoriti la calificare", a declarat Ciprian Deac (CFR Cluj). Gabriel Torje ("Poli" Timisoara) crede ca in cazul in care Romania va inscrie rapid in poarta Maltei, poate fi sigura de victorie. "In meciul cu Malta speram sa nu mai avem parte de emotii ca in partida tur. Formam o echipa puternica acum la nationala de tineret. Daca marcam repede, atunci vom fi siguri de victorie. Nu conteaza cine inscrie pentru noi. Importante sunt doar punctele pe care trebuie sa le trecem in contul nostru", a spus Torje. Portarul Ciprian Tatarusanu (Gloria Bistrita) nu se gandeste decat la meciul cu Malta si vrea ca publicul sa sustina echipa nationala spre victorie. "Pana sa analizam sansele noastre la calificarea din Suedia, mai intai suntem obligati sa ne castigam punctele in jocul cu Malta. Acesta e cel mai important obiectiv la momentul de fata", a spus Tatarusanu. Partida Romania - Malta, din preliminariile Campionatului European din 2009, va avea loc maine seara, de la ora 18, la Piatra Neamt. In grupa a 10-a, Romania ocupa locul doi, cu opt puncte din patru meciuri, lider fiind Franta, cu 11 puncte, dar din cinci partide disputate. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.