Zece societati de asigurari - Generali, Omniasig, Asitrans, Asirom, Astra, Ardaf, Asiban, Allianz-Tiriac Asigurari, BCR Asigurari si BT Asigurari - au fost reautorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pentru a comercializa polite
Zece societati de asigurari - Generali, Omniasig, Asitrans, Asirom, Astra, Ardaf, Asiban, Allianz-Tiriac Asigurari, BCR Asigurari si BT Asigurari - au fost reautorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pentru a comercializa polite de raspundere civila auto (RCA) in 2008. Alti sase asiguratori care anul acesta vand RCA nu au cerut inca prelungirea autorizatiei, a declarat Angela Toncescu (foto), presedintele CSA.

El a precizat ca tarifele practicate de asiguratori la RCA vor continua sa creasca in urmatorii ani, ca urmare a majorarii limitelor de despagubiri in caz de vatamare corporala si daune materiale rezultate in urma accidentelor auto.

Daca anul acesta limita pentru pagube materiale se ridica la 100.000 de euro, in 2008 va fi 150.000 euro, in timp ce limita in cazul accidentelor rutiere soldate cu vatamari corporale va fi de 750.000 de euro in 2008, cu 25.000 de euro mai mult. La ora actuala, circa 85% din masinile din Romania sunt asigurate prin RCA, a mai declarat Buzoianu.

In total sunt incheiate aproximativ 3,483 milioane de polite. Pentru care, in primele noua luni ale anului s-au platit despagubiri de 260 de milioane de euro, in crestere cu 51% fata de perioada similara a lui 2006.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.