Un portret al lui Liz Taylor, una dintre operele realizate de Andy Warhol, a fost adjudecat pentru suma de 23,7 milioane de dolari, la o licitatie organizata de casa Christie's la New York, informeaza BBC.
Portretul, intitulat "Liz" si realizat in 1963, a fost evaluat de specialisti la peste 25 de milioane de dolari.
Casa Christie's a refuzat sa confirme speculatiile potrivit carora actorul britanic Hugh Grant ar fi scos tabloul la licitatie, dupa ce l-a cumparat pentru suma de 15 milioane de dolari, in 2001.
Warhol a creat 12 portrete ale celebrei actrite in timp ce aceasta se recupera dupa o boala grava. Portretele au fost refacute in culori aprinse, dupa ce actrita si-a revenit.
Andy Warhol, celebru pentru faptul ca a creat opere de arta inspirandu-se din cultura populara, a produs portrete similare cu Marilyn Monroe si Jackie Kennedy. Recordul de pret pentru un tablou al lui Warhol a fost stabilit in mai - 71,7 milioane de dolari pentru un tablou cu o masina distrusa, "Green Car Crash (Green Burning Car I)" (1963).
Warhol, nascut in 1928, a murit subit in 1987, intr-un spital din New York, in urma unei operatii pentru eliminarea unor calculi renali.
Elizabeth Taylor, in varsta de 75 de ani, si-a castigat celebritatea la varsta de 12 ani, in "Vis de glorie" (1944). Actrita a castigat premiul Oscar pentru rolurile din filmele "Butterfield 8" (1960) si "Cui ii e frica de Virginia Woolf?" (1966).