Targu Mures  Prezent ieri la Targu-Mures la lansarea "Statutului romanilor din Ardeal", presedintele PC, Dan Voiculescu, a aratat ca aceasta actiune a conservatorilor nu este una de campanie. "Am auzit ca unii dintre liderii UDMR ne-au acuz
Targu Mures  Prezent ieri la Targu-Mures la lansarea "Statutului romanilor din Ardeal", presedintele PC, Dan Voiculescu, a aratat ca aceasta actiune a conservatorilor nu este una de campanie. "Am auzit ca unii dintre liderii UDMR ne-au acuzat ca suntem aici in campanie electorala. Nu vreau sa spun decat un singur lucru: nu suntem aici pentru a face campanie electorala, iar confirmarea este faptul ca nimeni nu va vorbi aici despre campanie. A doua confirmare este ca ziua nationala o vom petrece cu romanii din Ardeal", a declarat Dan Voiculescu. El a mai spus ca lansarea "Statutului" releva tocmai "situatia dificila prin care trec romanii din aceasta zona", care, fiind minoritari, "nu sunt respectati in propria tara de catre majoritatea maghiara".   Platforma. Liderul PC a precizat ca "Statutul romanilor din Ardeal" nu este un atac la adresa minoritatii maghiare, "ci este platforma de comunicare pentru drepturile romanilor". "Romania este o tara europeana, moderna, iar PC nu este si nu va fi niciodata un partid xenofob. Sustinem doar drepturile romanilor de aici. Sustinem ca limba romana sa nu fie tratata ca o limba straina, si asta cu atat mai mult in conditiile in care avem un presedinte care a declarat ca limba romana poate fi tratata ca o limba straina", a declarat liderul PC. El a mai subliniat ca asistam la prezentarea unor oferte electorale din ce in ce mai tentante din partea UDMR si UCM care "vor sa-si ia pamanturile inapoi, care vor sa-si ia steagul inapoi". "UDMR a reusit sa strecoare in lege o prevedere prin care scolile cu mai putin de 250 de elevi urmeaza sa fie desfiintate, iar copiii romanilor n-au unde sa invete", a mai declarat Dan Voiculescu. El i-a asigurat pe romanii din Ardeal ca PC va sustine initiativele care promoveaza drepturile cetatenilor romani. "Mesajul meu este ca noi, conservatorii, suntem alaturi de romanii de aici si ne vom ridica pentru ei de fiecare data cand este nevoie."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.